Πόσο λέτε ότι στοίχισε στην Πάτρα το φετινό καρναβάλι της;

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Πιο φθηνό από κάθε άλλη χρονιά…

Γύρω στα 250 με 270.000 ευρώ στοίχισε συνολικά το Πατρινό Καρναβάλι 2018, με τον Καρναβαλικό Οργανισμό να μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος της μεγάλης αυτής γιορτής της Πάτρας που αποτελεί και το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της πόλης.

Η Πάτρα, έστω και με μειωμένο μπάτζετ, απέδειξε ότι είναι η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, αφού χιλιάδες επισκέπτες ήρθαν αυτές της μέρες στην πόλη. Ωστόσο, ο Καρναβαλικός Οργανισμός στην προσπάθεια του για να ισοσκελίσει τα χρέη του παρελθόντος ήταν συγκρατημένος στα έξοδα του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κύκλοι του Καρναβαλικού Οργανισμού τα μεγαλύτερα ποσά που δαπανήθηκαν τις μέρες του καρναβαλιού αφορούσαν την τελετή έναρξης,  την Τσικνοπέμπτη με την εμφάνιση του Γιώργου Βελισσάρη και την τελετή λήξης με τους 15-50, τα χορευτικά συγκροτήματα, τα πυροτεχνήματα και την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το το φετινό καρναβάλι, υπάρχουν στο site του καρναβαλικού οργανισμού και στο Διαύγεια. Το ακριβές νούμερο πάντως του συνολικού ποσού που δαπανήθηκε θα γίνει γνωστό σε δύο μήνες περίπου από τώρα.

Πηγή