Πότε υποχωρεί η σκόνη και πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Θερµή αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι και την Πέµπτη.

Το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ενώ η σκόνη υποχωρεί. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα αναµένεται να εµφανιστεί σταδιακά σκόνη στην ατµόσφαιρα. Τη νύκτα δυνατό να σχηµατιστεί τοπική οµίχλη και χαµηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις αλλά και σκόνη, που αργά το απόγευµα αναµένεται να υποχωρήσει.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη και πτώση την Παρασκευή.

Πηγή