Πτώση θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς στην Κύπρο (vid)

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Μέχρι και 10 βαθμούς αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Λειτουργό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Γεωργίου.

Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η Υπηρεσία, θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, που αναμένεται να υποχωρήσει από το απόγευμα του Σαββάτου.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως  νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 14 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μέσες κυρίως νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα παράλια και στους 22 στα ψηλότερα ορεινά

Το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο, μέχρι και 10 βαθμούς, σύμφωνα με τον Λειτουργό, και σταδιακά μικρή άνοδο από την Κυριακή.

Πηγή