«Σάλιο» δεν κυκλοφορεί στην αγορά της Πάτρας μετά το καρναβάλι

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Μετά τον χαμό που έγινε στην πόλη, τον ακολούθησε η «νέκρα»…

Μια εβδομάδα μετά το Καρναβάλι της Πάτρας και δεν κυκλοφορεί «σάλιο» στην αγορά, με τους καταναλωτές όχι μόνο να μην μπαίνουν στα καταστήματα, αλλά αυτή τη φορά να μην κοιτάζουν ούτε έξω από τις βιτρίνες.

Τα χρήματα που δαπάνησαν οι Πατρινοί τις μέρες του Καρναβαλιού, σε συνδυασμό με ότι βρισκόμαστε στα τέλη του μήνα, έχουν αφήσει «ρέστα» τα νοικοκυριά, κάτι που φυσικά έχει το ανάλογο αντίκτυπο στην αγορά.

Έτσι, αυτές τις μέρες μετά την ολοκλήρωση του Πατρινού Καρναβαλιού και ενώ βρισκόμαστε στο κλείσιμο των χειμωνιάτικων εκπτώσεων τα περισσότερα από τα μαγαζιά της Πάτρας, βάραγαν «μύγες».

Και όχι μόνο τα εμπορικά. Στα βενζινάδικα για παράδειγμα υπήρξαν πελάτες που πήγαν να βάλλουν βενζίνη των 2 και των 3 ευρώ, ενώ στα καταστήματα τροφίμων η κίνηση είχε πέσει αισθητά.

Πάλι καλά που αυτή την εβδομάδα πληρώνονται οι συνταξιούχοι. Όχι βέβαια ότι πριν από το καρναβάλι ή μετά από τις συντάξεις που θα πληρωθούν θα υπάρξει κάποια μεγάλη διαφορά.

Η κατάσταση έτσι και αλλιώς για την αγορά της Πάτρας είναι δεδομένη και έχει να κάνει με το χαμηλό βαλάντιο των καταναλωτών. Είναι όμως και η «νέκρα» που ακολούθησε μετά τον χαμό του Πατρινό Καρναβαλιού, μία ακόμα απόδειξη ότι τα χρήματα που κυκλοφόρησαν δεν έμειναν στην Πάτρα.

Ή αν τέλος πάντων κάποια από αυτά που έμειναν, όσοι τα πήραν τα έβαλαν κάτω από το… μαξιλάρι τους, κλειδαμπαρώνοντας τα στο «σεντούκι» τους.

Πηγή