Στην Κρήτη το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

60 στρέμματα για τη δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Κρήτη. “Ξεκλείδωσαν” και προχωρούν οι διαδικασίες με τη συνεργασία ΕΛΚΕΘΕ και Πολεμικού Ναυτικού.

Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου σε μια έκταση 60 στρεμμάτων στη θέση Ομπρός Γιαλός στον Αποκόρωνα Χανίων, έρχεται να ξεκλειδώσει το θέμα των καταδυτικών πάρκων στην Ελλάδα.

Το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα είναι το πρώτο που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας. Θα περιλαμβάνει τριάντα επτά τεχνητούς υφάλους τους οποίους θα ποντίσει το ΕΛΚΕΘΕ και δύο παροπλισμένα πολεμικά πλοία που θα διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Θα δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες προκειμένου να λειτουργήσουν οι τρεις καταδυτικές διαδρομές που προβλέπονται ,μια για αρχάριους, μια για ημιαρχάριους και για προχωρημένους δύτες.

Το κόστος του έργου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον πιλότο για αντίστοιχες προτάσεις σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Ο Σύλλογος Χανίων Φίλοι του Βυθού, από το 2000 είχε αναλάβει ενεργό δράση προωθώντας την ιδέα της δημιουργίας καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη. Το 2005 κατάθεσε πρόταση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας, και Τουριστικής Ανάπτυξης, για δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Ακρωτήρι, αίτημα που επανέφερε το 2012.

Πηγή