Στο Δικαστήριο της Πάτρας με χειροπέδες η παπαδιά και ο εραστής της

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με θύμα τον 53χρονο ιερέα Θανάση Αυγερόπουλο, με ηθικό και φυσικό αυτουργό, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, την παπαδιά και τον εραστή της θα αναβιώσει το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Η εκδίκαση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Εχει νούμερο 3.

Στο εδώλιο θα καθίσουν η παπαδιά και ο εραστής της, οι οποίοι τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν από το ΜΟΔ Αιγίου σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του ιερέα.

Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης (η οποία είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία 6-1) καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν έβαλε ποτέ κανέναν να σκοτώσει τον άνδρα της.

Μάλιστα και ο συγκατηγορούμενός της, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως ομόφωνα (7-0) σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών, απολογούμενος στο δικαστήριο είχε αναλάβει όλη την ευθύνη, αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι η παπαδιά δεν έφταιγε σε τίποτα και ότι ουδέποτε του είχε ζητήσει να σκοτώσει τον ιερέα.

Μάλιστα, είχε πει πως δολοφόνησε τον ιερέα πάνω στην οργή και το πάθος του για την παπαδιά.

Ο εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευσή του είχε υποστηρίξει πως και οι δυο τους συνεργάστηκαν προκειμένου να σκοτώσουν τον άτυχο παπά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της παπαδιάς είχε δηλώσει πως δεν προέκυπτε από κανένα στοιχείο η ηθική αυτουργία, πως η εντολέας του είναι αθώα και ευελπιστεί στο Εφετείο να τύχει καλύτερης ποινικής μεταχείρισης.

Υπενθυμίζουμε ότι η άγρια δολοφονία του άτυχου ιερέα είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος των Κρουνών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο ιερέας και η σύζυγός του, η οποία καταγόταν από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο.

Το ζευγάρι θα πήγαινε για λίγες μέρες στο πατρικό της συζύγου, όπου επί τη ευκαιρία θα έκαναν και κάποιες δουλειές που αφορούσαν ταβέρνα που θα άνοιγαν στο όνομά της στο χωριό του ιερέα στα Πυρά Φωκίδας.

Εκείνο το μοιραίο πρωί, έφυγαν από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34ο χλμ έκαναν στάση, περίπου στις 12.15.

Ο 52χρονος ιερέας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για προσωπική ανάγκη της συζύγου του.

Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε και στη συνέχεα εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα έφερε κακώσεις στο θώρακα και το κεφάλι, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο.

Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, είχε συγκλονίσει τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Πυρά Φωκίδας, όσο και τα χωριά της Ηλείας, όπου λειτουργούσε.

Πηγή