Το σύγχρονο τραίνο δεν χάθηκε για την Πάτρα, φτάνει με υπόγεια χάραξη!

Το είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στους κατοίκους του Καστελόκαμπου – Επιβεβαίωση για το patrasevents.gr

Δικαίωση για τους κατοίκους του Καστελόκαμπου, τον δήμο της Πάτρας και τον Κώστα Πελετίδη, αλλά και επιβεβαίωση για το patrasevents.gr.

Στην συνάντηση που έγινε με τους κατοίκους του Καστελόκαμπου και τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πάτρα, επιβεβαιώθηκε σε ότι αφορά την έλευση του σύγχρονου τρένου, η αλλαγή των σχεδίων και η πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής του χάραξης από το Ρίο προς την Πάτρα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στους κατοίκους ότι οι εργασίες για επιφανειακή σιδηροδρομική χάραξη του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου σταματούν στο Ρίο και ήδη έχει δοθεί εντολή στον εργολάβο ώστε να πραγματοποιηθεί μελέτη για την υπογειοποίηση του τελευταίου κομματιού της εργολαβίας, έως την οδό Κανελλοπούλου. 

Σε πρώτη φάση η μελέτη θα αφορά το κομμάτι της υπογειοποίησης έως την οδό Κανελλοπούλου και σε δεύτερη φάση μια ελαφρά υπόγεια όδευση έως τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου, στην Πάτρα. Πρόκειται στην ουσία για συγκερασμό των προτάσεων του δήμου και του ΤΕΕ.

Στη συνάντηση που έγινε ήταν παρών ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θανάσης Βούρδας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός. Το patrasevents.gr ήδη έχει γράψει πρώτο για την αλλαγή αυτή των σχεδίων της κυβέρνησης.

Ο δήμος από την πλευρά του στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων που είχαν ξεσηκωθεί βλέποντας τις μελέτες που θα χώριζαν τις γειτονιές τους στα δύο, ενώ οι φορείς και μια σημαντική μερίδα των ΜΜΕ πίεζαν με τον τρόπο τους μιλώντας για το τρένο που χάνεται από την Πάτρα.

Το τρένο λοιπόν δεν χάθηκε για την Πάτρα. Απλά θα φτάσει στην πόλη, έτσι όπως έπρεπε να φτάσει, χωρίς κανένα τείχος να δημιουργείται μπροστά από την θάλασσα της. Να σημειωθεί ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για το έργο της υπόγειας σιδηροδρομικής χάραξης.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.