Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό από τους κατοίκους της Νότιας Πάτρας- Αντισυγκέντρωση από τους αναρχικούς

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Βγαίνουν στους δρόμους για το μεταναστευτικό οι κάτοικοι του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας την ώρα που οι φορείς σε συνεργασία με την αστυνομία και το λιμενικό επιχειρούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την… «ανώδυνη» απομάκρυνση των προσφύγων από τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των συλλόγων του νοτίου διαμερίσματος σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι Κρύας Ιτεών, Αγίου Νικολάου Λεύκας, Νεάπολης, Αναγέννησης, Παραλίας, Εργατικών Κατοικιών Παραλίας, Εργατικών Κατοικιών VII, Παραλίας, Δεμενίκων, Ανθείας, Αγίων Αποστόλων και Τέρψης.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο χώρος της Πειραικής Πατραϊκής, ενώ δηλώνουν ότι πρόκειται για μια προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποίηση αφού σχεδιάζουν κλιμάκωση στην περίπτωση που δεν ληφθουν άμεσα μέτρα.

Αντισυγκέντρωση με αφορμή την κινητοποίηση κατοίκων των Νοτίων Συνοικιών της Πάτρας και συνδικαλιστών ένστολων για το μεταναστευτικό, πραγματοποιεί στις 2:00 μ.μ. της Πέμπτης στο πρώην εργοστάσιο της ΑΒΕΞ, αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”. Οι αντιεξουσιαστές είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης έκτακτη συνέλευση στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου και αποφάσισαν τελικά να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη συγκέντρωση ενάντια στην επικείμενη επιχείρηση-σκούπα, όπως αναφέρουν, σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν στην Πάτρα.

Aπο την άλλη φορείς και αστυνομία επιχειρουν να σχεδιάζουν επιχείρηση τύπου… Ειδομένης για την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή με ηρεμία και χωρίς αντιδράσεις.

Για το λόγο αυτό το προηγούμενο διάστημα ήταν συχνές οι επισκέψεις της Αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλας Τσιριγώτη η οποία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας αλλά και τους αιρετούς.

Πηγή