Τα κυπριακά σπίτια που έκλεισαν, λουσμένα οικογενειακό αίμα

Ειδήσεις Κύπρος Τοπική Επικαιρότητα

Μνήμες οικογενειακών τραγωδιών ξύπνησε η χθεσινή απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου τότε Οδυσσέα Θεμιστοκλέους από τον ίδιο του τον πατέρα.

Σε μια στιγμή διαπληκτισμού κι ενώ ο 19χρονος στρατιώτης έπεσε θύμα του θολωμένου του πατέρα, τον οποίο μάταια προσπάθησε να ανακόψει ο δεύτερος του γιος.

Ο γιος που σκότωσε κατά λάθος τη μάνα του

Ασύλληπτη τραγωδία στη Λάγια της Λάρνακας. 15χρονος, ο οποίος περιεργαζόταν φλομπέρ το οποίο ανήκε στον αδελφό του, πυροβόλησε κατά λάθος τη μητέρα τους. Το ατύχημα σημειώθηκε στην εξοχική κατοικία της 43χρονης, η οποία ήταν σε διάσταση με τον σύζυγο της, μπροστά στα μάτια του 25χρονου αδερφού του και της 11χρονης αδερφής του. Ακολούθως, τα αδέλφια, σοκαρισμένα, έτρεξαν στον κοινοτάρχη του χωριού, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με τον πατέρα των παιδιών, όπου αυτός με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία.

Ο πατέρας που σκότωσε με την τσάπα τον γιο του και αθωώθηκε

Ήταν Ιούλιος του 2006, όταν μετά από έντονο καβγά με τον γιο του ο Χριστόδουλος Χαραλάμπους κτύπησε και σκότωσε τον 21χρονο γιο του Γιάννο. Είχε προηγηθεί ξέσπασμα του γιου του, αφού δεν έβρισκε τα κλειδιά και την πιστωτική του κάρτα. Ο νεαρός έσπαζε ό,τι έβρισκε μπροστά του.  Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που εξετάζοντας το ενώπιόν του μαρτυρικό υλικό, αθώωσε τελικά τον Χαραλάμπους.

Ο μητροκτόνος στις Βάσεις στη Δεκέλεια

21χρονος κουρδικής καταγωγής, φέρεται να σκότωσε τη μητέρα του με μαχαίρι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Αυγούστου του 2015. Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία Δεκέλειας, υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται στο φονικό.

Η μητέρα που σκότωσε το βρέφος της

Ιούνιος 2008. Αλλοδαπή γυναίκα γέννησε στο αποχωρητήριο του σπιτιού της. Η 20χρονη στραγγάλισε το νεογέννητό της, ενώ την ώρα της γέννας, αλλά και κατά τη διάπραξη της παιδοκτονίας, στη σκηνή βρέθηκε και δεύτερη Ρουμάνα, που, όπως έγινε γνωστό, είναι η γυναίκα που καθάρισε το σπίτι από τα αίματα και τοποθέτησε το βρέφος στον κάλαθο.

Πηγή