Με… βροχές θα κάνουμε Πάσχα – Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Από πότε «χαλάει» ο καιρός στο νησί και πότε αναμένεται βελτίωση; Αναλυτικές μετεωρολογικές προβλέψεις

Με… βροχές, αλλά και καταιγίδες φαίνεται πως θα κάνουν Πάσχα οι Κρητικοί, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού, όπως διαβεβαίωσε ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη μέχρι το Πάσχα;

Καλός αναμένεται αν είναι ο καιρός για τις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Λαγουβάρδο.

Αναλυτικότερα, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, δεν αναμένονται βροχές στην Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται περί τους 20 βαθμούς κελσίου.

Ωστόσο, η καλοκαιρία δε φαίνεται να συνεχίζεται, καθώς το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται βροχές, αλλά και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Λαγουβάρδος, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την ημέρα του Πάσχα θα υπάρξει σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων στα πελάγη, οι οποίοι, όμως, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές στη Βόρεια Κρήτη.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα, όποτε και θα έχουμε βροχές, αλλά και κατά τόπους καταιγίδες στο βόρειο και εσωτερικό τμήμα του νησιού.

Ενώ, η θερμοκρασία, από το Μεγάλο Σάββατο και έπειτα θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί περίπου 16 με 18 βαθμούς κελσίου.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα και έπειτα, ο καιρός αναμένεται να εμφανίσει βελτίωση.

Πηγή