Ξεκίνησαν οι σχολικές εκδρομές προς την Πάτρα – Έρχονται μαθητές από διάφορα μέρη

Ειδήσεις Πάτρα Τοπική Επικαιρότητα

Επίκεντρο του σχολικού τουρισμού και φέτος η αχαϊκή πρωτεύουσα

Ξεκίνησαν οι σχολικές πενταήμερες εκδρομές και η Πάτρα αναμένεται και φέτος να αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετούς μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας που θα επιλέξουν την αχαϊκή πρωτεύουσα για να περάσουν όμορφα και ωραία.

Οι πενταήμερες (ή και τετραήμερες ανάλογα πάντα με το κάθε σχολείο) εκδρομές για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, είναι το σημείο αναφοράς για κάθε σχολική χρονιά, ένα γεγονός που μένει χαραγμένο για πολλά χρόνια στην συνείδησή τους και που φυσικά θα έχουν να θυμούνται όταν αργότερα θα έχουν τελειώσει το σχολείο και θα έχουν βγει στον στίβο της ζωής.

Η Πάτρα, είτε λόγω της φήμης που έχει για την όμορφη φοιτητική της ζωή, είτε για τα νυχτερινά μαγαζιά και τα στέκια της νεολαίας, αποτελεί εδώ και ορισμένα χρόνια μια από τις πρώτες επιλογές των σχολείων όλης της χώρας.

Είναι μία πόλη όπου οι εκδρομείς μπορούν να τα συνδυάσουν όλα, διασκέδαση και εκπαίδευση και που φυσικά προτείνεται για την εποχή της άνοιξης που έρχονται τα σχολεία, από την στιγμή που όταν πλησιάζει το καλοκαίρι οι μαθητές θα πρέπει να αφοσιωθούν στις εξετάσεις που δίνουν, είτε αυτές είναι προαγωγικές, είτε πανελλήνιες.

Ήδη στην Πάτρα είδαμε σχολεία από την Δράμα και την Καλαμάτα, με τους μαθητές να τριγυρίζουν στους δρόμους της πόλης και να παίρνουν μία γεύση από τα στέκια της νεολαίας.

Οι εκδρομές των σχολείων προς την Πάτρα αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά σχολεία της αχαϊκής πρωτεύουσας έχουν ξεκινήσει και αυτά τις εξορμήσεις τους και τις πενταήμερες τους προς διάφορα μέρη της χώρας (Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Βόλο κτλ).

Πηγή