Υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη:Δικάζεται ο πατέρας που ασελγούσε στην κόρη & την απειλούσε

Ειδήσεις Κρήτη Τοπική Επικαιρότητα

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει σήμερα η υπόθεση του 48χρονου – σήμερα – Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης του από την ηλικία των 12 ετών. Ο 48χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό: Το Μάιο του 2015, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου) τον είχε κρίνει ένοχο, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών.

Όπως προέκυψε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο κατηγορούμενος ασελγούσε στην κόρη του από την ηλικία των 12 ετών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξανάγκαζε τη μικρή να ανέχεται τις ασελγείς του πράξεις από τα τέλη του 2004 έως τα τέλη του 2009. Με λίγα λόγια, ο 48χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε στην κόρη του μέχρι εκείνη να γίνει 17 χρονών. Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αυτό γινόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση, στο σπίτι της οικογένειας, σε συνοικία του Ηρακλείου.

O 48χρονος απειλούσε την κόρη του

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, ο 48χρονος απειλούσε την κόρη του ότι, αν έλεγε σε κάποιον όσα συνέβαιναν, θα της έκανε κακό.

Σημειώνεται πάντως ότι ο καταδικασθείς πατέρας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Εντούτοις, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: Να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει την κόρη του και το σπίτι της.

Πηγή