Αδέσποτος σκύλος κόλλησε στην πίσσα και λίγο έλλειψε να πεθάνει πριν τον βρουν κάποιοι καλόκαρδοι άνθρωποι και τον σώσουν

Ζώα

 

Ένας αδέσποτος σκύλος στην Ταϊβάν σώθηκε αφότου έχει κολλήσει στην πίσσα.

Την 1η Μαΐου, το αρσενικό μαύρο σκυλί σώθηκε, καθαρίστηκε και του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή από μια ομάδα φιλόζωων, αφού ήταν ετοιμοθάνατο όταν εντοπίστηκε μέσα σε ένα εργοστάσιο πίσσας.

Αρχικά βρέθηκε από τον Hsu Wen-liang, τον συνιδρυτή του τοπικού καταφυγίου ζώων, ο οποίος είχε ενημερωθεί για τον παγιδευμένο σκύλο από έναν εργάτη του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων  ET Today, ο κ. Hsu και άλλοι 10 εθελοντές πήγαν στο σημείο για να αναζητήσουν το παγιδευμένο κουτάβι.

Το βίντεο του κ. Hsu τον δείχνει τη στιγμή που αρπάζει το ετοιμοθάνατο κουτάβι με μια κουβέρτα και προσπαθεί να του δώσει λίγο νερό χρησιμοποιώντας μια σύριγγα.

Το ζώο φαίνεται αρχικά να αντιδρά, αλλά αργότερα δέχεται τη βοήθεια.

«Σε κάποιο σημείο ήθελε να μας δαγκώσει, πρέπει να ήταν πολύ οδυνηρό γι’ αυτόν», είπε ο κ. Hsu.

Ο κ. Hsu και οι εθελοντές έχουν ονομάσει τον σκύλο Shan Fu, που σημαίνει «καλός και τυχερός».

Καθάριζαν τον Shan Fu για ώρες χρησιμοποιώντας baby oil και ελαιόλαδο.

Ο σκύλος δεν μπορούσε να κινηθεί λόγω της πίσσας που ήταν κολλημένη πάνω του, έτσι, δεν μπορούσε να βρει φαγητό και νερό.

Ο κ. Hsu ανέβασε χθες εικόνες του Shan Fu στον λογαριασμό του στο Facebook που δείχνουν τους εθελοντές να καθαρίζουν την πίσσα και να του ξυρίζουν το τρίχωμά του.

Ο κ. Hsu δήλωσε ότι είχε βρει κι έναν άλλο σκύλο με πίσσα τον Φεβρουάριο. Είπε ότι χρειάστηκαν τρεις μέρες για να αφαιρέσει την πίσσα από το σκυλί, το οποίο ονόμασε ‘Shan En’.

Δυστυχώς, ο Shan En πέθανε μια εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με την Now News, το γραφείο προστασίας των ζώων της Ταϊβάν δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν ατύχημα.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι το ζώο κακοποιήθηκε, το γραφείο θα τιμωρήσει τον ένοχο με πρόστιμο και φυλάκιση.

 διαφορετικό