Αυτή η σκυλίτσα έσωσε τον τυφλό κηδεμόνα της

Ζώα

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 η Roselle κοιμόταν κάτω από το γραφείο του τυφλού κηδεμόνα της Michael Hingson στον 78ο όροφο του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης όταν προσέκρουσε στον ουρανοξύστη το Boeing 767 της εταιρείας American Airlines, το οποίο είχαν καταλάβει ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι της οργάνωσης Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Παρά τους πυκνούς καπνούς, τις φωνές και τον πανικό που επικρατούσαν γύρω της η Roselle οδήγησε με απόλυτη ηρεμία τον Michael Hingson στο Β κλιμακοστάσιο και τον κατέβασε με ασφάλεια πριν ο Δίδυμος Πύργος καταρρεύσει. Την σκυλίτσα οδηγό τυφλών ακολούθησαν ακόμα 30 άνθρωποι και χάρη στο θάρρος της κατάφεραν να σώσουν τη ζωή τους και να βγουν έγκαιρα έξω από τον φλεγόμενο ουρανοξύστη.

Η κάθοδος από τον 78ο όροφο προς την έξοδο πήρε πάνω από μια ώρα.Ο Michael Hingson δήλωσε αργότερα: «Αν και όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι, η Roselle παρέμεινε εντελώς επικεντρωμένη στη δουλειά της. Και παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια έπεφταν γύρω μας, η Roselle συνέχιζε να είναι ήρεμη και να με οδηγεί προς την έξοδο. Μόλις φθάσαμε στο σπίτι η Roselle άρχισε να παίζει με τον σκύλο μου Linnie, σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

 

 

Στις 5 Μαρτίου του 2002 η Roselle βραβεύτηκε με το μετάλλιο “Dickin” για την πίστη που έδειξε στον τυφλό κηδεμόνα της που του έσωσε τη ζωή οδηγώντας τον με ασφάλεια από τον 78ο όροφο προς την έξοδο του Βόρειου Πύργου λίγη ώρα πριν αυτός καταρρεύσει συμπαρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Το 2004 η Roselle διαγνώστηκε ότι πάσχει από ανοσιακή θρομβοκυτταροπενία.  Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε έλεγχε την κατάσταση της. Τον Μάρτιο του 2007 σταμάτησε να είναι ο σκύλος οδηγός του τυφλού ιδιοκτήτη της Michael Hingson καθώς ανακαλύφθηκε ότι το φάρμακο είχε αρχίσει να βλάπτει τα νεφρά της. Συνέχισε όμως να ζει κοντά του έως τις 24 Ιουνίου του 2011 όταν ο Michael Hingson αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Roselle και τη μετέφερε εσπευσμένα στον κτηνίατρο της, ο οποίος διέγνωσε έλκος στομάχου.

Η Roselle πέθανε δύο μέρες αργότερα, στις 26 Ιουνίου του 2011. Στη μνήμη της ο Michael Hingson έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο: «Σκύλος Κεραυνός. Η αληθινή ιστορία του τυφλού άνδρα, του σκύλου οδηγού του και του θριάμβου της εμπιστοσύνης στο Σημείο Μηδέν».

Πηγή