Αυτό το σκυλάκι έμεινε αλυσοδεμένο μέχρι τα γεράματά του.Μέχρι που υιοθετήθηκε και ξεκίνησε η ζωή του..

Ζώα

Η Γοργώ Τσαμαντάνη είναι η γυναίκα που υιοθέτησε τον 13χρονο Ρόκι που οι «ιδιοκτήτες» του τον είχαν  μόνιμα αλυσοδεμένο σ’ ένα στενό περιφραγμένο χώρο, με λιγοστό φαγητό και νερό, και σε άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες του είχαν επιβάλλει να ζήσει για όλη του σχεδόν τη ζωή.

Εδώ ζούσε αλυσοδεμένος και ξεχασμένος από την «οικογένεια» του

Στην έκκληση του φιλοζωικού συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» να βρεθεί ένα στοργικό σπίτι για τον 13χρονο Ρόκι ώστε να γλυτώσει από μια οικογένεια που δεν τον αγάπησε ποτέ ανταποκρίθηκε η Γοργώ Τσαμαντάκη, η οποία άνοιξε την αγκαλιά και το σπίτι της στον ηλικιωμένο σκυλάκο που κινδύνευε να καταλήξει στο Δημοτικό Κυνοκομείο Δράμας εάν δεν ενδιαφερόταν κανείς για εκείνον.

Η αλυσίδα έκανε ακόμα πιο μαρτυρική τη ζωή του

Η ιστορία του Ρόκι έγινε γνωστή μετά την καταγγελία που έγινε εις βάρος των ανεύθυνων ιδιοκτητών του, οι οποίοι με την παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας Δράμας αναγκάστηκαν να συναινέσουν στην υιοθεσία του. Έτσι από τον περιφραγμένο χώρο όπου τον είχαν στην κυριολεξία πεταμένο τον μετέφεραν προσωρινά στο μπαλκόνι του σπιτιού τους όπου και εκεί παρέμενε δεμένος έως ότου βρεθεί μια οικογένεια που θα τον υιοθετούσε. Αν δεν έβρισκε σύντομα ένα σπίτι ο Ρόκι θα κατέληγε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Δράμας με το μέλλον του αβέβαιο.

Ακόμα και στο μπαλκόνι τον είχαν δεμένο σε αλυσίδα

Η ζωή όμως του χρωστούσε την ευτυχία και την αγάπη που  στερήθηκε όλα του τα χρόνια. Ο Ρόκι δεν θα κατέληγε στη δύση της ζωής του μέσα σ΄ένα κλουβί. Η Γοργώ Τσαμαντάνη είδε την έκκληση για υιοθεσία του Ρόκι που απήφθυνε ο φιλοζωικός σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» και ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του ηλικιωμένου σκυλάκου, τον οποίο και υιοθέτησε συνειδητά. Την Κυριακή 17 Απριλίου ταξίδεψε αυθημερόν από τη Λαμία στη Δράμα και παρέλαβε τον Ρόκι απαλλάσσοντας τον από τα δεσμά της αλυσίδας που του στέρησαν τις χαρές της ζωής.

Ο ηλικιωμένος σκυλάκος καλλωπίζεται λίγο πριν βρεθεί στην αγκαλιά της νέας του οικογένειας

Η Γοργώ Τσαμαντάνη μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε για το νέο μέλος της οικογένειας της: «Στο facebook βλέπω πάρα πολλά ζωάκια που ψάχνουν σπίτι. Μόλις όμως είδα το μέρος που ζούσε ο Ρόκι και έμαθα την ηλικία του, δε μπορούσα να κοιμηθώ. Δύο μέρες τριγύριζε η σκέψη στο μυαλό μου να τον υιοθετήσω και να τον έχω μαζί με τη Μόλλυ μου, τη βασιλοπούλα μου όπως την αποκαλώ, που είναι 3 ετών και κουφή, την οποία πήρα από το Δημοτικό Κυνοκομείο Λαμίας. Σκέφτηκα ότι ο Ρόκι, τον οποίο πια ονόμασα Μιλλού, έχει το δικαίωμα να ζήσει ευτυχισμένα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωούλας του. Τα ηλικιωμένα ζωάκια πρέπει να έχουν ένα ωραίο σπιτάκι και να απολαμβάνουν αγάπη κι αγκαλίτσες για να τελειώσει έτσι η ζωούλα τους».

Ήσυχος πια κοιμάται στο νέο του σπίτι

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» ευχαριστεί θερμά την Γοργώ Τσαμαντάνη για την αξιέπαινη αυτή πράξη της που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, το Δήμο Δράμας που κάλυψε την ηλεκτρονική ταυτότητα και το εμβόλιο καθώς και όλους τους φιλόζωους που συνέβαλαν με τις κοινοποιήσεις τους στην υιοθεσία του Ρόκι.

Πηγή