Αυτός ο σκύλος υιοθετήθηκε από τη γυναίκα φύλακα – άγγελό του που τον έσωσε και τον φρόντισε για 4,5 χρόνια

Ζώα

Βρήκε τον Strong μισοπεθαμένο τον Ιούλιο του 2013 και του έδωσε ζωή. Του υποσχέθηκε ότι δεν θα βιώσει ποτέ ξανά την απελπισία και τον πόνο. Του ψιθύρισε στ’ αυτί ότι θα τον προστατέψει και θα του βρει μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει το ίδιο δυνατά όσο εκείνη τον αγαπάει, και δεν θα τον αφήσει ποτέ να πεινάσει, να ζητιανέψει το χάδι και την τροφή.

Η καρδιά όμως της Φλώρας Δεσυρπή ήταν δοσμένη ολόκληρη στον Strong. Και η καρδούλα του Strong δοσμένη στον φύλακα άγγελό του, την Φλώρα Δεσυρπή, μια γυναίκα που εδώ και 4,5 χρόνια στέκεται σαν βράχος δίπλα του, να του δίνει απλόχερα την αγάπη και τον χρόνο της παλεύοντας με Θεούς και δαίμονες, κόντρα σε όλους και σε όλα, για να ξεπεράσει ο καλοκάγαθος γίγαντάς της τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που του άφησε η σκληρή αδέσποτη ζωή του.

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία τους ξέρουν ότι η Φλώρα Δεσυρπή ήθελε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο να υιοθετήσει τον Strong. Σοβαροί, όμως, προσωπικοί λόγοι της στερούσαν το δικαίωμα να εκπληρώσει την επιθυμία της και να υιοθετήσει τον Strong. Κι αυτό την πόναγε πολύ. Κάθε φορά που αναρτούσε την αγγελία υιοθεσίας του, ενώ ήξερε ότι αυτό γινόταν για καλό του, ένιωθε ότι τον πρόδιδε και ότι τον εγκατέλειπε.

«Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Η απόφαση να βοηθήσω μια φίλη ταΐζοντας τα ζωάκια της όταν έλειπε με έφερε στην περιοχή όπου συνάντησα για πρώτη φορά έναν πεινασμένο και λίγο ταλαιπωρημένο σκυλάκο. Τον Strong. Έτσι καθημερινά συναντιόμασταν. Με περίμενε πάντα στο ίδιο σημείο γεμάτος αγωνία που έδιωχνε αμέσως μόλις με έβλεπε να φθάνω κοντά του. Τον τάιζα και τον χάιδευα. Ώσπου τον έχασα τα Χριστούγεννα του 2012. Δεν ήρθε ξανά στο «ραντεβού» μας. Τον έψαξα παντού, αλλά μάταια. Είχε εξαφανιστεί, λες και τον κατάπιε η γη» ανέφερε η Φλώρα Δεσυρπή στις «Ιστορίες Αδέσποτων».

Πέρασαν οι μέρες και οι μήνες. Και ξαφνικά, εκεί που είχε χάσει κάθε ελπίδα να τον ξαναβρεί, τον συνάντησε τον Ιούλιο του 2013, μισοπεθαμένο και σε άθλια κατάσταση. Τα όσα έζησε τη μέρα της διάσωσής του Στρογκούλη της, όπως τον φωνάζει, καταγράφηκαν βαθιά μέσα στην ψυχή της. Δεν είχε ξαναδεί τόσο κοντά της, τον ίδιο τον θάνατο.  Ένα αποστεωμένο πλάσμα, γεμάτο πληγές και χιλιάδες σκουλήκια να τον τρώνε ζωντανό, να είναι κρυμμένο πίσω από ένα σιδερένιο πλέγμα ενός χωραφιού.

Ακόμα αναρωτιέται που βρήκε τη δύναμη να σηκώσει με τα χέρια της αυτό το βαρύ πλέγματα. Ούτε μπορεί να εξηγήσει που βρήκε και ο Strong τη δύναμη να συρθεί και να έρθει κοντά της. Δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή ότι θα μπορούσε να της κάνει κακό. Όταν τον σήκωσε για να τον μεταφέρει στ’ αμάξι της Ηρούς Ειρηναίου και να του περάσει από το λαιμό του το λουρί, αυτός αφέθηκε ολοκληρωτικά στην αγκαλιά της και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αυτή η μέρα ένωσε για πάντα τις καρδιές της Φλώρας και του Strong.

Και μπορεί η Φλώρα να αδυνατούσε μέχρι πρότινος να τον υιοθετήσει, αλλά ουσιαστικά τον είχε κάνει μέλος στην οικογένεια της. Του εξασφάλισε ένα στοργικό σπίτι φιλοξενίας όπου τον επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά για να τον δει και να τον αγκαλιάσει, να παίξει μαζί του, να τον πάει τις βόλτες του, να τον φροντίσει, να του δώσει τις τροφές του, τις αγαπημένες του λιχουδιές, τα φάρμακά του, να τον τρέξει στους κτηνιάτρους, να μην λείψει τίποτα στον Στρογκούλη της.

Με πόνο ψυχής η Φλώρα Δεσυρπή έψαχνε ταυτόχρονα να του βρει μια οικογένεια. Ποιος όμως θα υιοθετούσε αυτό το πλάσμα που ήθελε τόση πολύ φροντίδα; Βαθιά μέσα της γνώριζε ότι το δέσιμο της με τον Στρογκούλη της ήταν μοναδικό και ξεχωριστό.

Η κοινή τους ιστορία είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι δύσκολα κάποιος άλλος άνθρωπος θα αγαπούσε τον Strong όσο η Φλώρα. Και η ζωή τελικά ήταν κι εκείνη σύμφωνη μ’ αυτό.

Μετά από 4,5 χρόνια η Φλώρα Δεσυρπή κατάφερε να υιοθετήσει τον Στρογκούλη της και να τον έχει πια μαζί της στο σπίτι της που πάντα τον περίμενε να τον υποδεχτεί. Με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια η Φλώρα Δεσυρπή αναφέρει: «Μετά από 4,5 χρόνια περιμένοντας μια οικογένεια, ο Στρογκούλης έγινε μέλος της δικής μου οικογένειας.

Μια επιθυμία που είχα από την αρχή που τον βρήκα, αλλά τώρα μπόρεσα να την εκπληρώσω. Έφυγε δυστυχώς η μια μου σκυλίτσα και μετακόμισα σε σπίτι που μας δέχονται ΟΛΟΥΣ.

Εγώ και ο Στρογκούλης ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους εσάς που γίνατε οι κρίκοι αυτής της αλυσίδας αγάπης και που 4,5 χρόνια μας βοηθήσατε, μας στηρίξατε, μας αγαπήσατε. Και ο Στρογκούλης έγινε η αιτία να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους.

Γιατί εγώ η Φλώρα, άγνωστη μέσα σε τόσους χιλιάδες, ζήτησα βοήθεια, συμπαράσταση και τα βρήκα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Η ομάδα του Strong στο facebook θα συνεχίσει να υπάρχει για να μαθαίνετε νέα του. Όποιος θέλει το σπίτι μας είναι ανοικτό να τα πούμε και από κοντά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα από εσάς.

Ο Στρογκούλης συνεχίζει να έχει μια πολύ εύθραυστη υγεία, αλλά είναι μαχητής και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!» καταλήγει η Φλώρα Δεσυρπή, που αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας για όσα πρόσφερε και προσφέρει στον Στρογκούλη.

Καλωσόρισες Strong στο σπίτι σου…

Πηγή