Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά αλλά κακοί «ιδιοκτήτες»

Ζώα

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός πεντάχρονου αγοριού που τραυματίστηκε θανάσιμα από δύο δεσποζόμενα σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ στο χωριό Άργιλος Κοζάνης την 1η Μαΐου οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή» μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία που είχαν όταν κλήθηκαν να «μαζέψουν» από το δρόμο τον Απόλλωνα, ένα Ροτβάιλερ που χαρακτηρίστηκε ως «επιθετικό σκυλί», που βίωσε την κακοποίηση και την εγκατάλειψη από τον ίδιο τον «ιδιοκτήτη» του.

Γράφουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή»

Λόγω των ημερών και του φρικτού αυτού γεγονότος, του θανάτου ενός πεντάχρονου παιδιού από δυο σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ που σκόρπισε τη θλίψη, ο κόσμος διχάστηκε και ξεκίνησαν οι ατέλειωτες συζητήσεις γύρω από το θέμα αν υπάρχουν κακά σκυλιά και κακές ράτσες.

Εμείς πάλι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε φωτογραφίες από το δικό μας Ροτβάιλερ, τον Απόλλωνα, για τον οποίο μας κάλεσαν πριν λίγο καιρό να τον μαζέψουμε σαν επιθετικό σκυλί, που τελικά αποδείχτηκε «γατούλης» που αποζητά μονό τα χάδια.

Η αγριότητα που μας έλεγαν δεν ήταν παρά επιφυλακτικότητα και άμυνα, δεν ήταν παρά αποτελέσματα της κακοποίησης και της εγκατάλειψης που δέχτηκε αυτό το πλάσμα στα 7- 8 του χρόνια από τον ιδιοκτήτη του. Έπειτα από τα πρώτα μας χάδια και όταν κατάλαβε πια ότι από εμάς δεν κινδυνεύει, αφέθηκε στα χέρια μας.

Μάλιστα δεν έχει περάσει καιρός που δώσαμε για υιοθεσία τον πρώτο μας «γατούλη», τον Καίσαρα, ένα νεαρό Ροτβάιλερ που τον παράτησαν μαζί με την αδερφή του σκελετωμένους.

Μέχρι πρότινος δεν είχαμε πείρα από αυτή τη ράτσα σκυλιών και ομολογούμε πως είχαμε επηρεαστεί από αυτήν την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω τους, αλλά τα έφερε έτσι η τύχη και ο χρόνος ώστε να αποκτήσουμε την πιο γλυκιά εμπειρία. Να γνωρίσουμε δυο από τα πιο ευγενικά, αρχοντικά και καλοκάγαθα πλάσματα που πέρασαν από το καταφύγιο, τον Απόλλωνα και τον Καίσαρα.

Δεν υπάρχουν λοιπόν κακά σκυλιά και δεν υπάρχουν κακές ράτσες. Υπάρχει μόνο κακός ιδιοκτήτης και κακή εκπαίδευση. Ναι φυσικά έχουν το θηρευτικό ένστικτο, αλλά από τη στιγμή που θα θελήσεις να αποκτήσεις μια ιδιαίτερη ράτσα κι ένα μεγαλόσωμο σκύλο, θα πρέπει να έχεις τις κατάλληλες γνώσεις και τον απαραίτητο χρόνο να το εκπαιδεύσεις και το κυριότερο να το κοινωνικοποιήσεις.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι αφιερωμένες σε όλους εσάς που αγαπάτε τα ζώα και δεν είστε προκατειλημμένοι με τα λανθασμένα στερεότυπα που κυκλοφορούν.

Πηγή