Εγκατέλειψε 3 κουτάβια γεμάτα πληγές έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης δίνοντας εντολή να παραδοθούν στην Ζ.Ε.Η.

Ζώα

Μέσα σε κλουβί μεταφοράς εγκατέλειψε κάποιος ασυνείδητος την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 τρία κουτάβια σε άθλια κατάσταση γεμάτα πληγές έξω από το  4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης δίνοντας και γραπτώς την εντολή σε όποιον τα βρει να καλέσει επειγόντως την Δημοτική Αστυνομία για να τα παραλάβει και στη συνέχεια να τα παραδώσει στην Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.).

Η Ζ.Ε.Η. αναφέρει για το νέο περιστατικό εγκατάλειψης τα εξής: «Έξω από το 4ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης βρέθηκε αυτό το κλουβί, μ’ αυτήν την επιγραφή πάνω, και μέσα τρία κουτάβια σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση, γεμάτα πληγές. Αυτός που τα άφησε μάλιστα, τηλεφώνησε με απόκρυψη στο σχολείο για να βεβαιωθεί ότι η παραγγελία του εκτελέστηκε.

Μόνο αυτήν την εβδομάδα στην Ηλιούπολη εγκαταλείφθηκαν έξι σκυλιά. Ένα κυνηγόσκυλο την Δευτέρα στον Κωτσόβολο κοντά. Ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο στο ΕΠΑΛ της Ηλιούπολης την Τρίτη. Ένα πίτμπουλ, που δυστυχώς μέσα στον πανικό του σκοτώθηκε, στην Αργυρουπόλεως την Πέμπτη. Τα τρία κουτάβια σήμερα το πρωί. Και τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, πήραν τηλέφωνο για άλλο ένα σκυλί – το 7ο- με κομμένο περιλαίμιο στο κλειστό της Ηλιούπολης που δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι χαμένο ή εγκαταλελειμμένο. Έχουμε κουραστεί να ζητάμε φιλοξενίες. Είναι και λίγο μάταιο, γιατί σπάνια ανοίγει κάποιος το σπίτι του να φιλοξενήσει. Εμείς όλοι είμαστε περισσότερο από γεμάτοι, δεν μένουμε πλέον σε σπίτια αλλά σε καταφύγια.  Απ’ ότι φαίνεται όμως κανένας δεν νοιάζεται γι’ αυτό.

Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε πλέον κάτι άλλο. Οι αντοχές μας, τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς χώρου, έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να λέει «θα το πάω στη φιλοζωική» να τον ενημερώσετε ότι ήδη ξεκινούν οι επανεντάξεις πλέον. Όλα τα σκυλιά που βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ηλιούπολη μόλις στειρωθούν και τσιπαριστούν στον Δήμο θα αφεθούν εκεί που βρέθηκαν. Γιατί πλέον δεν έχουμε ούτε μπάνιο ελεύθερο. Ούτε αυτοκίνητο. Ούτε μπορούμε να καλύψουμε δαπάνες για πανσιόν, όταν ακόμα και τα ζώα που ήδη φροντίζουμε δεν μπορούν να αποπαρασιτωθούν κανονικά γιατί τα χρέη μας έχουν ξεπεράσει τα 19.000 ευρώ.

Κι όποιος βιαστεί να κρίνει και να μιλήσει, να το κάνει αφού πρώτα μας πει πώς 10 άνθρωποι μπορούν να φιλοξενήσουν 60 σκυλιά και άλλες 50 γάτες. Και να τα καλύψουν ιατρικά. Και να τα εκπαιδεύσουν. Και να τους παρέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωστή τους φροντίδα. Αν δεν βρει τον τρόπο – γιατί εμείς με πολύ δυσκολία μέχρι εκεί τα καταφέραμε – να μην αγανακτήσει που το 61ο σκυλί και την 52η γάτα απλά δεν θα τα αναλάβουμε. Δεν είναι δική μας πλέον η ευθύνη. Η ευθύνη είναι όσων μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Ευχαριστούμε» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ζ.Ε.Η.

Πηγή