Έστησαν ένα μαγαζάκι στη γειτονιά τους για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα ζώα

Ζώα

Η Μιχαέλα, η Σόνια, η Αναστασία και η Ελένη, μαθήτριες του δημοτικού σχολείου, έστησαν έναν πάγκο στη γειτονιά τους πουλώντας σε φίλους, συγγενείς και γείτονες διάφορα μικροαντικείμενα και τα χρήματα που συγκέντρωσαν τα έκλεισαν σ΄ένα φάκελο και τα παρέδωσαν στην ομάδα «Εθελοντές Κυνοκομείου Πτολεμαΐδας». Η προσφορά των κοριτσιών συνοδευόταν κι από ένα γράμμα που μεταξύ άλλων έγραφε: «Όταν βλέπουμε ένα σκυλάκι αδέσποτο ραγίζει η καρδιά μας».

Οι φιλόζωοι μέλη της ομάδας «Εθελοντές Κυνοκομείου Πτολεμαΐδας» αναφέρουν γι’ αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία των μαθητριών: «Με μεγάλη έκπληξη και πολύ συγκίνηση ανοίξαμε ένα φάκελο που μας δόθηκε από κάποιον φίλο. Μέσα υπήρχαν χρήματα κι ένα γράμμα. Παιδιά δημοτικού έφτιαξαν στη γειτονιά τους ένα μαγαζάκι, έστησαν έναν πάγκο και πουλούσαν μικροπραγματάκια με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα του κυνοκομείου του δήμου μας.

Το ποσό που συγκέντρωσαν ήταν 77 ευρώ και 60 λεπτά. Ένα μεγάλο μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους για την ευαισθησία τους. Ας είναι παράδειγμα για τους μεγάλους και μορφωμένους που αδιαφορούν γι’ αυτά τα πλάσματα. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για μια στείρωση σ’ ένα ζωάκι από το κυνοκομείο. Τα παιδιά θα είναι στο ιατρείο να βαφτίσουν αυτό το ζωάκι κι αν επιτραπεί θα το υιοθετήσουν εικονικά φροντίζοντας το στη γειτονιά τους. Μπράβο στη Μιχαέλα, τη Σόνια, την Αναστασία και την Ελένη».

Πηγή