Εξαιρετικά φοβισμένη παραμένει η γάτα που ένας υπάνθρωπος σούβλισε με καμάκι ψαροντούφεκου στην Καρδίτσα

Ζώα

Την παγίδεψε μέσα σε αυτοσχέδιο κλουβί στην αυλή της μονοκατοικίας του στο κέντρο της Καρδίτσας. Πήρε στα χέρια του το συμπαγές σιδερένιο καμάκι του ψαροντούφεκου του και με αυτό διαπέρασε την κοιλιακή της χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018.

Χρειάστηκαν μόλις μερικά λεπτά για να προκαλέσει ένας «άνθρωπος» τόσο πολύ πόνο και φόβο σε μια ανυπεράσπιστη γατούλα  – που ήταν και έγκυος- η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να προστατέψει τον εαυτό και τα μωρά της που κυοφορούσε από το μένος του.

Στην απολογία του ενώπιον του Εισαγγελέα παραδέχθηκε την πράξη του, την οποία «δικαιολόγησε» λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γάτα που στην κυριολεξία σούβλισε, του έτρωγε τα πουλιά που ο ίδιος – παρανόμως – παγίδευε στο αυτοσχέδιο κλουβί που είχε στην αυλή του.

Η γατούλα στάθηκε τυχερή και γλύτωσε τον θάνατο, αλλά δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ που υπέστη από τη φρικτή αυτή κακοποίηση. Οι άνθρωποι που την φροντίζουν και της δίνουν όλη τους την αγάπη γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνο μέχρι να επανέλθει σε φυσιολογική συμπεριφορά. Θυμίζουμε ότι τις πρώτες μέρες νοσηλείας της στο κτηνιατρείο του κ. Αντώνη Λυμπέρη, η γάτα κοιτούσε διαρκώς στο ίδιο σημείο!

Η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού, χάρη στην οποία σώθηκε η γατούλα και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες για τη σύλληψη και καταδίκη του δράστη, αναφέρει γι’ αυτό το πλάσμα: «Η Gina που σημάδεψε για πάντα την καρδιά μας και  η ιστορία της έχει γίνει εφιάλτης στα όνειρά μας. Η θλίψη και ο φόβος την κυριεύουν ακόμη. Θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να νοιώσει ξανά χαρούμενη. Όμως τα δύσκολα πέρασαν. Μένει μόνο να γιατρέψουμε τις πληγές στην ψυχή της και θα παλέψουμε γι’ αυτό».

Θυμίζουμε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος κάλεσε αμέσως την Αστυνομία που με τη σειρά της ενημέρωσε τηλεφωνικά την αντιπρόεδρο του φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού ζητώντας τη βοήθειά της. Η κ. Γιαννακού έσπευσε επί τόπου και ο δράστης, τον οποίο κατονόμασε ο αυτόπτης μάρτυρας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο κτηνίατρος Αντώνη Λυμπέρη μετέβη στην μονοκατοικία και με τη χρήση ηρεμιστικού κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γάτα από το κλουβί και να την μεταφέρει ζωντανή στο κτηνιατρείο του. Λίγες ώρες αργότερα η γάτα μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από την κοιλιά της.

Η φρικαλέα αυτή πράξη εις βάρος ενός αδύναμου πλάσματος «τιμωρήθηκε» από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ – τη χαμηλότερη που ορίζει ο νόμος. Τόσο λοιπόν «κοστολογήθηκε» αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα!

Ο Τζίντου Κρισναμούρτι, ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές και πνευματικούς δασκάλους όλων των εποχών, είχε πει σε μια διάλεξή του το 1963: «Η κρίση, είναι μια κρίση συνείδησης. Μια κρίση που δεν μπορεί πια, να δεχτεί τους παλιούς κανόνες, τα παλιά σχέδια, τις αρχαίες παραδόσεις, και αναλογιζόμενοι πως είναι ο κόσμος τώρα, με όλη αυτή τη μιζέρια, τις αντιθέσεις, την καταστρεπτική κτηνωδία, τις επιθέσεις και άλλα τόσα, ο άνθρωπος έχει μείνει στάσιμος. Είναι ακόμα άγριος, βίαιος, επιθετικός, άπληστος, ανταγωνιστικός και δημιουργεί μια κοινωνία μέσα σε αυτά τα όρια».

Πηγή