Γυναίκα ακολούθησε σκύλο για να δει που πήγαινε το φαγητό που του έδινε και πήρε ένα μεγάλο μάθημα ανθρωπιάς

Ζώα

Μία σκυλίτσα στη Βραζιλία προτίμησε να σώσει τους φίλους της αντί να φροντίσει τον εαυτό της και η ανιδιοτελής χειρονομία της μας διδάσκει ένα πολύ σημαντικό μάθημα.

Η Lilica εγκαταλείφθηκε μπροστά από μια γέφυρα στο Σάο Κάρλος της Βραζιλίας. Αν και απογοητευμένη, βρήκε σύντομα ζεστασιά στο νέο της σπίτι, όπου έκανε φιλίες με τα άλλα αδέσποτα σκυλιά, γάτες και κοτόπουλα που ζούσαν στη διπλανή μάντρα.

Και αργότερα, η Lilica απέκτησε μια μεγαλύτερη οικογένεια αφότου γέννησε οκτώ κουτάβια, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μάντρας, Neile Vãnia Antônio.

Για να ταΐσει τα κουτάβια της, η Lilica δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει στο δρόμο και να ψάξει για φαγητό.

Η Lilica άρχισε να περιπλανιέται μακριά από τη μάντρα, διακινδυνεύοντας τη ζωή με το να περνάει από δρόμους μες τη νύχτα.

“Στην αρχή έφερνε φαγητό στα κουτάβια της, αλλά με την πάροδο του χρόνου άρχισε να φέρνει φαγητό και για τα άλλα ζώα εδώ στη μάντρα,” δήλωσε ο Antônio.

Ακόμη και μετά την υιοθεσία των κουταβιών της, εκείνη συνέχισε την αποστολή της.

Για τρία χρόνια, η Lilica περπατούσε τέσσερα μίλια στο σκοτάδι για να συναντήσει τη Lucia Helena de Souza.

Κάθε βράδυ, η de Souza περίμενε τη Lilica δίπλα απ’ το σπίτι της.

“Δεν ταξιδεύω, κι αποφεύγω τις συχνές μετακινήσεις εξαιτίας της. Ξέρω ότι βασίζεται σε μένα γιατί έρχεται εδώ κάθε μέρα,” δήλωσε η de Souza.

“Μια μέρα, σταμάτησε να τρώει, άρπαξε τη σακούλα με το φαγητό κι έφυγε. Και το φαγητό της έπεφτε από τη σακούλα,” θυμάται η de Souza.

“Την επόμενη μέρα, όταν τελείωσε φαγητό, έδεσα την τσάντα και την πήρε,” πρόσθεσε.

Έτσι, η de Souza δένει πάντα μία σακούλα με φαγητό για να μπορεί να το πάρει μαζί της η Lilica.

Ήταν περίεργη για τη συμπεριφορά της σκυλίτσας.

Γι’ αυτό μια μέρα, αποφάσισε να ακολουθήσει το σκυλί για να ανακαλύψει πού πήγαινε τη σακούλα.

Αφού ακολούθησε τη Lilica μέχρι τη χωματερή, η De Souza ανακάλυψε πού πήγαινε το φαγητό που της έδινε. Το ανιδιοτελές σκυλί διένυε καθημερινά μεγάλες αποστάσεις για να πάρει φαγητό στους φίλους της στη μάντρα!

Ένας σκύλος, μερικές γάτες, ένα μουλάρι, και μια οικογένεια κοτόπουλων, όλα τους ξεκίνησαν να σχίζουν τη σακούλα με το φαγητό της Lilica!

“Εμείς, σαν άνθρωποι, μοιραζόμαστε σπανίως τα πράγματά μας με άλλους, αλλά όταν τα ζώα μοιράζονται τα πράγματά τους με άλλα ζώα είναι ένα μάθημα για μας,” δήλωσε ο Antônio.

Το viral βίντεο της ιστορίας της Lilica συγκέντρωσε πάνω από 9 εκατομμύρια προβολές. Πολλοί χρήστες του ίντερνετ συγκινήθηκαν με την ανιδιοτελή χειρονομία της σκυλίτσας.

“Ένας άνθρωπος και ένας σκύλος μας δίνουν μαθήματα καλοσύνης και αγάπης,” έγραψε ένας χρήστης του YouTube.

“Αυτό το σκυλί από μόνο του θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο αν όλοι ακολουθούσαν το παράδειγμά του,” πρόσθεσε ένας άλλος.

Ευχαριστούμε τη Lilica για το σπουδαίο μάθημα που δίνει σε όλους μας!

διαφορετικό