Ήρωας: Ο Πιτ πέθανε για να σώσει το «αφεντικό» του από επίθεση αρκούδας

Ζώα

Ήταν 14 ετών και έφυγε σαν ήρωας. Ένας σκύλος, ράτσας αγγλικό σέτερ, πέθανε σώζοντας το αφεντικό του από επίθεση αρκούδας.

Ο Πιτ και το αφεντικό του Στίβεν Παρίσι έκαναν βόλτα στον εθνικό δρυμό του Μόνκβιλ του Νιου Τζέρσεϊ όταν μία αρκούδα τους είδε, θεώρησε ότι εισέβαλαν στο χώρο της και από το φόβο της αποκρίθηκε με ολομέτωπη επίθεση.

Το γενναίο σκυλί όρμησε για να σώσει το αφεντικό του. Βλέποντας την αρκούδα να παλεύει με τον Πιτ ο Στίβεν έσπευσε να προστατεύσει τα κουτάβια που έκαναν βόλτα μαζί τους. «Έδεσα τα μικρά σε ένα δέντρο και έτρεξα πίσω στον Πιτ, ο οποίος είχε τραυματισθεί βαριά». Με τη σύζυγό του μετέφεραν το σέτερ στο κτηνιατρείο, αλλά τα νέα ήταν άσχημα. «Οι ακτίνες έδειξαν ότι το σκυλί είχε τραυματισθεί στη σπονδυλική στήλη. Ακόμα κι αν επιβίωνε μετά τις πολλές επεμβάσεις το πιο πιθανό σενάριο ήταν ότι ο Πιτ δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά. Πήραμε το ίδιο απόγευμα τη δύσκολη απόφαση. Να τον αφήσουμε να φύγει», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Στίβεν.

«Τρέξε ελεύθερος Πιτ χωρίς τους πόνους της προχωρημένης ηλικίας σου», έγραψαν οι ιδιοκτήτες του τετράποδου ήρωα ως ύστατο αντίο.

Η συγκίνηση όλων εκείνων που διάβασαν την ιστορία του Πιτ στο Instagram ήταν ανεπανάληπτη. Πολλά ήταν και τα μηνύματα θαυμασμού για την ηρωική του πράξη.

Πηγή