Η ιστορία της Πέτρας που κέρδισε όλες τις δύσκολες μάχες της ζωής της

Ζώα

Οι εθελοντές της οργάνωσης «Save a Greek Stray» δεν αντιμετώπισαν ποτέ την Πέτρα ως μια χαμένη υπόθεση. Για εκείνους αυτό το πλάσμα που τόσο βασανίστηκε στη ζωή του αντιπροσώπευε οποιουδήποτε αδέσποτο ζώο των ελληνικών δρόμων που αγωνίζεται σκληρά να επιβιώσει. Την είδαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 να περιφέρεται εξαθλιωμένη και βαριά άρρωστη στον Ωρωπό και μετά να χάνεται σαν φάντασμα ακροβατώντας ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Για τρεις ολόκληρες μέρες οι εθελοντές την έψαχναν και όταν τελικά την βρήκαν η ζωή της Πέτρας έμελλε να αλλάξει μια για πάντα. Ο δρόμος να κερδίσει ξανά όσα έχασε δεν ήταν εύκολος. Έδωσε μάχη έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους της οργάνωσης «Save a Greek Stray», οι οποίοι όπως λένε υποκλίθηκαν σ’ αυτό το σπουδαίο πλάσμα. Οι πληγές στο σώμα και στη ψυχή της επουλώθηκαν και σήμερα η Πέτρα δυνατή όσο ποτέ άλλοτε χαίρεται ίσως για πρώτη φορά στη ζωή της.

Η Βάλια Ορφανίδου, εθελόντρια της οργάνωσης «Save a Greek Stray», η οποία βοήθησε την Πέτρα να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους και να κοινωνικοποιηθεί, έφτιαξε με αγάπη το βίντεο που ακολουθεί θέλοντας να μοιραστεί τον αγώνα που έδωσε η λατρεμένη της σκυλίτσας που οδήγησε στην ολοκληρωτική μεταμόρφωσή της.

.be

Η οργάνωση «Save a Greek Stray» αναφέρει για την Πέτρα: «Η ιστορία της Πέτρας ξεκίνησε τον Απρίλιο. Ύστερα από τρεις μέρες αναζήτησης καταφέραμε να την εντοπίσουμε και να την πιάσουμε. Ένα σκυλί, πολύ ταλαιπωρημένο, βαριά άρρωστο, αποξενωμένο από ζώα και ανθρώπους. Επί μήνες πάλευε με τις ασθένειες, κάνοντας τεράστιες προσπάθειες να συνέλθει. Τέλος του καλοκαιριού πια, η Πέτρα είχε ανακάμψει.

Ήταν ένα υγιές σωματικά σκυλί, που παρέμενε όμως κλεισμένο στον εαυτό του, γρύλιζε σε όποιο ζώο την πλησίαζε και αρνιόταν πεισματικά να βγει από το κλουβί. Η Βάλια ερχόταν εθελοντικά στο καταφύγιο κάθε Τετάρτη και την έβγαζε βόλτα. Στην αρχή δύσκολα, αλλά κάθε φορά και ευκολότερα. Μεχρι που μια Τετάρτη, η Πέτρα κούνησε την ουρά της μόλις την είδε, και κάθε Τετάρτη την περίμενε με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

Κι εμείς πετούσαμε από χαρά! Ώσπου μια μέρα η πόρτα της Πέτρας άνοιξε για πάντα. Ναι, η Πέτρα είναι ελεύθερη! Η Πέτρα παίζει, είναι χαρούμενη, έρχεται κοντά μας και ζητά την ανθρώπινη συντροφιά. Στο μικρό βίντεο που έφτιαξε η Βάλια για την αγαπημένη της, μπορείτε να δείτε τι σήμαιναν εκείνες οι Τετάρτες και πόση αξία έχει για το κάθε ζώο η προσφορά ενός εθελοντή. Η Πέτρα μας κέρδισε όλες τις μάχες και ελπίζουμε και την καρδιά σας».

Πηγή