Ήταν αλυσοδεμένος σε δέντρο για 4 χρόνια

Ζώα

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2013 η ομάδα της φιλοζωικής οργάνωσης Progressive Animal Welfare Society (PAWS)δέχθηκε μια καταγγελία για ένα κακοποιημένο σκύλο που ο «ιδιοκτήτης» του τον κρατούσε αλυσοδεμένο σε δέντρο εδώ και 4 χρόνια στο Μίντλταουν του Οχάιο των ΗΠΑ.

Οι εθελοντές έσπευσαν επί τόπου αντικρίζοντας ένα σκύλο που θύμιζε αμυδρά γερμανικό ποιμενικό. Ήταν ένα ζώο κουρασμένο, άρρωστο, αποστεωμένο, πεινασμένο, αφυδατωμένο, που το έτρωγαν ζωντανό οι ψύλλοι, με έντονα τα σημάδια της κακοποίησης στο κορμί του που αιμορραγούσε από παντού. Τα δόντια του ήταν κατεστραμμένα καθώς ο Joseph μη έχοντας φαγητό προσπαθούσε να φάει πέτρες ενώ ήταν δεμένος στο δέντρο.

Ο «ιδιοκτήτης» – βασανιστής του με τ’ όνομα Jeremy Shane Temple, κρατούσε με κοντή αλυσίδα δεμένο τον σκύλο του σε δέντρο που βρισκόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού του. Ο σκυλάκος ζούσε γύρω από έναν κορμό δέντρου για 4 συνεχόμενα χρόνια. Εκεί ξυπνούσε κι εκεί κοιμότανε. Οι λέξεις βόλτα, φροντίδα και αγάπη ήταν άγνωστες γι’ αυτόν.

Ο Joseph ήταν εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης αφού δεν είχε ένα κατάλυμα για να προστατεύεται από τον ήλιο και τη βροχή. Το φαγητό ανύπαρκτο και νερό λάμβανε λίγες μόνο φορές την εβδομάδα.

Οι γείτονες που τον κατήγγειλαν τον ρώτησαν γιατί κακομεταχειρίζεται τον σκύλο του κι αυτός τους απάντησε ψυχρά: «Ο σκύλος δεν είναι άνθρωπος». Οι εθελοντές της ομάδας PAWS κάλεσαν την αστυνομία, η οποία επέβαλε στον «ιδιοκτήτη» του Joseph το πρόστιμο των μόλις 25 δολαρίων προκαλώντας την αγανάκτηση τους. Ο Jeremy Shane Temple καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο με ποινή φυλάκισης 5 ημερών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 δολαρίων για να καλυφθούν τα έξοδα της κτηνιατρικής περίθαλψης του Joseph.

Η ιστορία του Joseph έγινε σύμβολο του πόνου που μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος σ’ ένα ανυπεράσπιστο ζώο. Η συγκλονιστική φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά τη διάσωση του Joseph, η οποία τον δείχνει να κοιτάει ψηλά με τα γεμάτα από απόγνωση μάτια του, τυπώθηκε σε χιλιάδες μπλουζάκια και σε ημερολόγια, με τα έσοδα των πωλήσεων να διατίθενται αποκλειστικά στην κτηνιατρική φροντίδα του.

Σήμερα ο Joseph είναι χαρούμενος και καλά στην υγεία του. Γερός και δυνατός, ζει στο σπίτι της νέας του οικογένειας, δίπλα στους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλο το διάστημα της νοσηλείας του δίνοντας μαζί του τη μάχη για να κερδίσει τη ζωή του. Και ο Joseph τα κατάφερε…

Πηγή