Καλαμάτα: Καταδικάστηκε 83χρονος που κλώτσησε σκόπιμα ένα ηλικιωμένο σκυλάκι μπροστά στα μάτια του κηδεμόνα του

Ζώα

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 83χρονος άνδρας, ο οποίος πριν από τρία χρόνια κλώτσησε σκόπιμα και βίαια ένα μικρόσωμο σκυλάκι που εκείνη την ώρα το κράταγε από το λουρί ο κηδεμόνας του έξω από μια εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Φαρών στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι κλώτσησε τον σκύλο, αλλά όπως είπε «το πέρασε για αδέσποτο». Η τοποθέτηση του αυτή εξέπληξε ακόμα πιο άσχημα την έδρα και τον έκρινε ένοχο. Στην ερώτηση του δικαστηρίου γιατί δεν περίμενε την αστυνομία στον τόπο του συμβάντος όταν οι κηδεμόνες του ζώου ενημέρωσαν τις αρχές για να προβούν σε καταγγελία εις βάρος του, ο 83χρονος απάντησε ότι βιαζόταν να φύγει.

Ο Γιάννης Κάπος, κηδεμόνας του σκυλάκου, εξηγεί στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» πώς ακριβώς έγινε το συμβάν: «Πριν από τρία χρόνια πήγα μαζί με την δεύτερη αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού σε μια εταιρεία ταχυμεταφορών για να παραλάβουμε ένα δέμα. Εγώ παρέμεινα έξω από την εταιρεία, στο πεζοδρόμιο, και κράταγα από το λουρί τον σκύλο μου, τον Smarty. Μετά από λίγη ώρα βγαίνει ο ηλικιωμένος  από την εταιρεία ταχυμεταφορών και πίσω του ακολουθούσε η δεύτερη αυτόπτης μάρτυρας.

Τότε χωρίς κανένα λόγο, ο καταδικασθέντας κλώτσησε με δύναμη τον σκύλο μου, ενώ τον κράταγα από το λουρί, βρίζοντας τον «κωλόσκυλο» και στη συνέχεια προχώρησε προς το αμάξι του για να φύγει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Όταν του ζήτησα τον λόγο μου είπε κατά λέξη: «Βρε άει παράτα με». Για να μην φτάσει η κατάσταση εκτός ελέγχου, κατάφερα να κρατήσω την ψυχραιμία μου,  και του ζήτησα να παραμείνει στο σημείο καθώς θα καλούσα την αστυνομία.

Εκείνος συνέχισε να βρίζει τους πάντες δείχνοντας παράλληλα πλήρη απαξίωση και για τις αρχές. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε. Εγώ όμως πρόλαβα και τράβηξα φωτογραφία τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του και μαζί με την δεύτερη αυτόπτη μάρτυρα πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας όπου καταθέσαμε μήνυση εις βάρος του.

Αμέσως κινήθηκε η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης του για κακοποίηση ζώου, όμως η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει εντός 48ωρου, καθώς ο δράστης, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν κάτοικος Ηλιούπολης Αττικής. Χρειάστηκε να περάσει ένα χρονικό διάστημα έως ότου τελικά οι αρχές τον εντοπίσουν και ορίστηκε δικάσιμος.

Είχα την τύχη να υιοθετήσω τον Smarty πριν από 9 χρόνια από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας. Αυτό το πλάσμα ήταν το «εμπόδιο» στο δρόμο του “κυρίου”» επεσήμανε ο Γιάννης Κάπος στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

Πηγή