Καλύτερα στην υγεία της η γατούλα που ένας άνδρας σούβλισε με καμάκι ψαροντούφεκου στην Καρδίτσα

Ζώα

Σε κατάσταση σοκ, αλλά καλύτερα στην υγεία της εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη, η γατούλα που ένας άνδρας το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018 αφού πρώτα την παγίδευσε μέσα σε αυτοσχέδιο κλουβί στην αυλή της μονοκατοικίας του στο κέντρο της Καρδίτσας, στη συνέχεια την σούβλισε στην κυριολεξία με το καμάκι του ψαροντούφεκου του γιατί του έτρωγε τα πουλιά που ο ίδιος παγίδευε.

Η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού, η οποία ασχολήθηκε προσωικά με το περιστατικό κακοποίησης και κίνησε την νομική διαδικασία για την αυτόφωρη σύλληψη και καταδίκη του δράση, αναφέρει για την εξέλιξη της υγείας της γάτας: «Η γατούλα είναι καλύτερα και άρχισε να μας κοιτάει (τις πρώτες μέρες κοιτούσε διαρκώς στο ίδιο σημείο). Έφαγε και δείχνει πως όλα θα πάνε καλά. Ακόμη όμως είναι σε κατάσταση σοκ και παραμένει σε νοσηλεία με αντιβίωση».

Θυμίζουμε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος κάλεσε αμέσως την Αστυνομία που με τη σειρά της ενημέρωσε τηλεφωνικά την αντιπρόεδρο του φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού ζητώντας τη βοήθειά της. Η κ. Γιαννακού έσπευσε επί τόπου και ο δράστης, τον οποίο κατονόμασε ο αυτόπτης μάρτυρας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει για το νέο αυτό σοκαριστικό έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου τα εξής: «Η Ερμιόνη Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα που αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο.

Σε αυλή μονοκατοικίας βρισκόταν έγκλειστη σε αυτοσχέδιο με πλέγμα κλουβί (παγίδα πουλιών) μία γάτα, η οποία έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος. Η γάτα σε απερίγραπτη κατάσταση και με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά του κορμιού της περίπου 20 εκατοστά σε κάθε πλευρά.

Αδύνατον να βγει από το κλουβί, αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του (συμπαγές σιδερένιο) μπλεκόταν στο πλέγμα και την ακινητοποιούσε. Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο, το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι».

Για τη διάσωση της γάτας χρειάστηκε η πολύτιμη βοήθεια του κτηνίατρου Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος μετέβη στην μονοκατοικία και με τη χρήση ηρεμιστικού κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γάτα από το κλουβί και να μεταφερθεί ζωντανή το κτηνιατρείο του. Λίγες ώρες αργότερα η γάτα μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της.

Ο δράστης έπεσε στα «μαλακά» της Δικαιοσύνης, αφού καταδικάστηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας μόνο με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα του χειρουργείου και της νοσηλείας της γάτας, την οποία οι εθελοντές την ονόμασαν Τζίνα, να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what’s up).

Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μπορείτε να το καταθέσετε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA
PAYPAL: Greekanimalrescuer@gmail.com