Καταδικάστηκε ο άνδρας που τον κατέγραψε η κάμερα να δηλητηριάζει τον σκύλο του ανιψιού του στην Μήλο

Ζώα

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ερήμην – αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο – από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου ο άνδρας, ο οποίος τον Ιούλιο του 2014 θανάτωσε με δηλητηριασμένο κιμά τον σκύλο του ανιψιού του στην περιοχή Λαγκαδά στον Αδάμαντα της Μήλου.

Κάμερα που είχε τοποθετήσει ο ανιψιός του στο χωράφι κατέγραψε τον  καταδικασθέντα να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πετάει τροφή στον δεύτερο σκύλο του, ο οποίος αμέσως παρουσίασε τα συμπτώματα της δηλητηρίασης και παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε έγκαιρα στο κτηνιατρείο, μερικές ώρες αργότερα κατέληξε.

Εις βάρος του δράστη επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, το οποίο επικύρωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων, αφού απέρριψε την ένστασή του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ξυδού, κηδεμόνα του ζώου, ο θείος του μια εβδομάδα πριν επιχείρησε και πάλι να δηλητηριάσει τον σκύλο του, κι ενώ αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να φεύγει από το κτήμα και αμέσως μετά το ζώο να βγάζει αφρούς και να σπαρταράει, δεν είχε στα χέρια του τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Μετά από μια εβδομάδα, ο αδελφός της μητέρας του επέστεψε ξανά και κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσε την πρώτη φορά, δηλαδή να θανατώσει με φόλα τον σκύλο του ανιψιού του, για να τον εκδικηθεί για τις κτηματικές διαφορές που είχε μαζί του. Αγνοούσε όμως ότι το παιδί της αδελφής του φρόντισε να τοποθετήσει κάμερα, η οποία κατέγραψε καρέ – καρέ το έγκλημα του για το οποίο και τον καταδίκασε η Δικαιοσύνη.

Πηγή