Κουτάβι δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Ζώα

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή τη φωτογραφία που τράβηξε ο Min Zayar Oo (Minzayar) Minzayar, φωτορεπόρτερ του Reuters, όταν κάλυπτε τον Νοέμβριο του 2012 τις άγριες συγκρούσεις μεταξύ των βουδιστών και των μουσουλμάνων στην πόλη Kyaukphyu της Μιανμάρ.

Ο φωτορεπόρτερ βρέθηκε μπροστά σε μια σπαρακτική σκηνή ενός κουταβιού που δεν εγκατέλειπε την νεκρή μητέρα του που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης. Όπως εξομολογείται ο Minzayar, έπεσε κυριολεκτικά από τα χέρια του η φωτογραφική μηχανή, και πλησίασε το κουταβάκι το οποίο άρχισε να του γλύφει τα χέρια.

Σκέφτηκε να το πάρει στο ξενοδοχείο του όταν εμφανίστηκε ένας ευγενικός άνδρας που προσφέρθηκε να βοηθήσει. Αποφάσισαν λοιπόν να το μεταφέρουν στο βουδιστικό μοναστήρι, όπως και έκαναν, καθώς τα μοναστήρια στη Μιανμάρ θεωρούνται τα πιο ήσυχα μέρη. «Πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο για το κουτάβι στις δεδομένες καταστάσεις» αναφέρει ο Minzayar. Ο φωτορεπόρτερ του Reuters ελπίζει ότι κάποια μέρα θα επισκεφθεί τον σκυλάκο που τόσο τον συγκλόνισε.

Πηγή