Μαθητές και καθηγητές στο Γυμνάσιο Στρυμονικού Σερρών φροντίζουν τα 8 κουτάβια και τη σκυλίτσα μαμά τους

Ζώα

Το Γυμνάσιο Στρυμονικού Σερρών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μια απάντηση προς όλους εκείνους που αντί να διδάσκουν στα παιδιά να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα καταφεύγουν σε αντιπαιδαγωγικές μεθόδους τρομοκρατώντας τα ότι αυτά τα πλάσματα είναι επικίνδυνα και ότι θα τα κολλήσουν ασθένειες.

Για άλλη μια φορά οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές στο Γυμνάσιο Στρυμονικού Σερρών δεν έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν μια αδέσποτη σκυλίτσα και τα 8 κουταβάκια της εμφανίστηκαν στην αυλή του σχολείου τους αναζητώντας λίγο φαγητό και νερό. Αμέσως κινητοποιήθηκαν και με δικά τους χρήματα αγόρασαν ξηρά τροφή  και σιτίζουν καθημερινά τη μαμά και τα κουταβάκια της έως ότου βρουν τις δικές τους παντοτινές οικογένειες».

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αναφέρει: «Ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Στρυμoνικού Σερρών, οι οποίοι φροντίζουν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 8 κουταβάκια μαζί με την μανούλα τους, η οποία ένιωσε την αγάπη τους και πηγαίνει καθημερινά τα μωρά της να φάνε εκεί. Όλοι μαζί βάζουν χρήματα και αγοράζουν τροφούλες γι’ αυτή την αδέσποτη πολύτεκνη οικογένεια! Συγχαρητήρια σε όλους γι’ αυτή την ενέργεια που δείχνει ανθρωπιά και πολιτισμό. Τα μικρά χρειάζονται εμβολιασμό και αποπαρασίτωση και η μητέρα στείρωση. Θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε και θα επικοινωνήσουμε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μιας και η μέριμνα αυτών των ψυχών είναι και δική του ευθύνη, αλλά και αρμοδιότητα».

Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε ένα από τα 8 αυτά κουταβάκια επικοινωνήστε με τονΦιλοζωικό Όμιλο Σερρών στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του που διαθέτει στο facebook.

Πηγή