Ο παράλυτος Κανέλλος σώθηκε χάρη στην αγάπη δύο γυναικών που σεβάστηκαν το δικαίωμα του να ζήσει

Ζώα

Στις 10 Ιανουαρίου του 2016 κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά ένα από τα αδέσποτα σκυλιά που ζούσαν κοντά στο κάμπινγκ «Αλεξάνδρα» της Καριανής του Δήμου Παγγαίου Καβάλας. Τον Κανέλλο. Δεν υπήρχε σημείο στο κορμί του που να μην είχε σκάγια. Πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε, αλλά η ανθρώπινη βαρβαρότητα του στοίχισε την αναπηρία των δύο πίσω άκρων του.

Όλο το κορμί του ήταν γεμάτο σκάγια

Έτσι χωρίς να φταίει σε τίποτα βρέθηκε για πρώτη φορά με την απειλή της ευθανασίας. Ποιος άλλωστε θα αναλάμβανε τη φροντίδα ενός ανάπηρου μεγαλόσωμου αδέσποτου ζώου που δεν είχε και τον έλεγχο των ούρων και των κοπράνων του; Ο Κανέλλος όμως στάθηκε τυχερός. Γνώρισε μεν τη σκοτεινή και σκληρή πλευρά των ανθρώπων, αλλά σώθηκε χάρη στην αγάπη και το πείσμα δύο γυναικών που σεβάστηκαν το δικαίωμα του να ζήσει.

Η Εύα Κακατίδου και η Αλίκη Τσοχαταρίδου δεν τον εγκατέλειψαν στη μοίρα του. Ο Κανέλλος πρέπει να ξεχάσει τον ήχο της καραμπίνας που κατέστρεψε εκείνη τη στιγμή το κορμί και τη ψυχή του. Το ταξίδι της επιστροφής στη ζωή ήταν δύσκολο, αλλά άξιζε τον κόπο. Μέσα στα χέρια των δύο γυναικών ο Κανέλλος ξαναγεννήθηκε και σύντομα θα αποκτήσει και το αναπηρικό του αμαξίδιο για να σταθεί ξανά όρθιος και να συνεχίσει τη ζωή του.

Ο Κανέλλος ήταν φοβισμένος και σοκαρισμένος

Σήμερα ο Κανέλλος φιλοξενείται στο σπίτι της Αλίκης Τσοχαταρίδου, η οποία με μεγαλείο ψυχής τον κουβαλά στα χέρια της σχεδόν καθημερινά για να τον πάει στα ιαματικά λουτρά των Ελευθερών που βρίσκονται δίπλα από το σπίτι της για φυσιοθεραπεία. Ευελπιστούν ότι ο Κανελλάκος τους θα βρει σύντομα τον άνθρωπο του που θα τον υιοθετήσει όχι από λύπηση, αλλά από αγάπη γι’ αυτό το υπέροχο και καλοκάγαθο πλάσμα που διψά για ζωή.

Η Εύα Κακατίδου και η Αλίκη Τσοχαταρίδου μιλούν με λόγια καρδιάς για τον Κανέλλο τους στις “Ιστορίες Αδέσποτων” στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τη ζωή ενός πλάσματος επειδή κάποιος εγκληματίας το άφησε παράλυτο.

Η αγάπη μεταμόρφωσε τον Κανέλλο σ’ ένα πλάσμα που διψά για ζωή

«Ένας γιατρός που κατοικεί στην Καριανή άκουσε πυροβολισμό και βγήκε έξω από το σπίτι του να δει τι συμβαίνει. Ήταν ημέρα Κυριακή 10 Ιανουαρίου του 2016. Είδε τότε τον Κανέλλο πεσμένο στο δρόμο και σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάποιος εγκληματίας τον είχε πυροβολήσει. Τον έβαλε μέσα στ’ αμάξι του και τον μετέφερε στην κτηνίατρο Σοφία Καρυοφυλλίδου στην Νέα Πέραμο, η οποία προς τιμήν της άνοιξε το κτηνιατρείο της για να προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της. Χρειάστηκε να τον χειρουργήσει για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Κανέλλος σοκαρισμένος και φοβισμένος νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες εκεί, αλλά δεν μπορούσε να μείνει άλλο.

Οι μέρες νοσηλείας του είχαν τελειώσει και έπρεπε να φύγει από το κτηνιατρείο

Στην κατάσταση που βρισκόταν θα ήταν έγκλημα να γύριζε πίσω στην αδέσποτη ζωή του. Κι εμείς δεν θα διαπράτταμε αυτό το έγκλημα. Έτσι τον παραλάβαμε με λαβωμένη την αυτοπεποίθησή του και τον πήγαμε αρχικά σε μια πανσιόν όπου τον φροντίζαμε μέχρι να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Όσο περνούσαν οι μέρες συνειδητοποιούσαμε ότι ο Κανελλάκος μας θα έμενε παράλυτος στα πίσω ποδαράκια του. Δεν είχε ούτε τον έλεγχο των ούρων και κοπράνων. Οι ακτινογραφίες του έδειξαν και το μέγεθος της βαρβαρότητας του δίποδου τέρατος που τον πυροβόλησε. Δεν υπήρχε σημείο στο κορμί του χωρίς σκάγια.

Η ακτινογραφία αδιάψευστος μάρτυρας

Δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τον μεταφέραμε στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου του έγινε μαγνητική τομογραφία. Τον εξέτασε και ο νευροχειρούργος Γιώργος Καζάκος. Μετά από λίγες μέρες υποβλήθηκε και σε δεύτερο χειρουργείο αφαιρώντας του τα σκάγια που είχαν σφηνώσει στον αυχένα του χωρίς να μας δώσουν ελπίδες ότι ο Κανέλλος θα περπατήσει ξανά ή αν θα αποκατασταθεί το πρόβλημα ελέγχου των ούρων.

Η βοήθεια και η οικονομική στήριξη των φιλόζωων στην Ελλάδα μόλις μάθανε την ιστορία του Κανέλλου μέσω facebook ήταν συγκινητική. Εκατοντάδες ήταν και τα μηνύματα για να μάθουν τα νέα της εξέλιξης του Κανέλλου μας. Η κατάσταση του όμως τελείως στάσιμη και χωρίς πλέον ελπίδες. Οι κτηνίατροι μας σύστησαν την ευθανασία. Ο Κανέλλος δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά. Πώς μπορείς να σκοτώσεις ελαφρά τη καρδία ένα υγιές πλάσμα που θέλει να ζήσει; Κι ο Κανελλάκος μας ήταν γεμάτος ζωή, έτρωγε με μανία το φαγητό του, μας χαμογελούσε, μας χάριζε τα φιλιά και τα χάδια του. Ό,τι δεν κατάφερε ο δολοφόνος του μας ζητούσαν να το κάνουμε εμείς.

Ο Κανέλλος απολαμβάνει τα μπάνια του στα ιαματικά λουτρά Ελευθερών

Πήραμε στην αγκαλιά μας τον Κανέλλο και τον μεταφέραμε στο σπίτι της Αλίκης Τσοχαταρίδου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα ιαματικά λουτρά Ελευθερών και κοντά στη θάλασσα. Βλέποντας άπειρα βίντεο φυσιοθεραπείας στο διαδίκτυο αποφασίσαμε να πράξουμε κι εμείς το ίδιο για να βοηθήσουμε τον Κανέλλο μας. Απολαμβάνει τα μπάνια του με το παραπάνω και δεν θέλει να βγει με τίποτα από τις ζεστές ιαματικές πηγές που ανακουφίζουν το κορμάκι του.

Σε λίγο καιρό θα έχουμε και το αναπηρικό αμαξίδιο του από τον Βασίλη Τζιγκούρα για να σταθεί ξανά όρθιος και να μπορεί να χαρεί τις βόλτες του, να μυρίσει, να τρέξει να κάνει δηλαδή ό,τι και τα σκυλάκια που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο κινητικό πρόβλημα.

Σύντομα θα περπατά και θα τρέχει με το αναπηρικό του αμαξίδιο

Ο Κανέλλος μας χρειάζεται στη ζωή του έναν άνθρωπο με μεγάλα αποθέματα αγάπης. Έναν άνθρωπο να έχει χρόνο για να μπορεί να τον φροντίζει όπως του αξίζει. Ο Κανέλλος πρέπει να ξεχάσει τον ήχο της καραμπίνας που κατέστρεψε εκείνη τη στιγμή το κορμί και τη ψυχή του».

Εάν είσαι εσύ αυτός ο άνθρωπος που θα αγαπήσεις τον Κανέλλο το ίδιο δυνατά όπως τον αγαπούν η Εύα Κακατίδου και η Αλίκη Τσοχαταρίδου μπορείς να καλέσεις στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6940949108. Ο Κανέλλος πλήρωσε ακριβά την εμπιστοσύνη του προς τους ανθρώπους. Αλλά η καρδιά του τον οδήγησε να τους εμπιστευτεί ξανά. Ας μην τον απογοητεύσουμε…

Πηγή