Όταν ένας πληγωμένος ταύρος σκότωσε μέσα στην αρένα τον διάσημο ταυρομάχο Ιβάν Φαντίνο.Σκληρές εικόνες και βίντεο

Ζώα
Μπροστά στα μάτια έκπληκτων παιδιών και λοιπών θεατών, ο διάσημος Ισπανός ταυρομάχος, Ιβάν Φαντίνο, έβαψε με το αίμα του την αρένα στη γαλλική πόλη Aire-sur-l’Adour.

Ο αργός θάνατός του με το ζώο τραυματισμένο να τον κτυπά τραυματίζοντάς τον στους πνεύμονες έχει προκαλέσει σοκ αλλά και βαθιά θλίψη στην Ισπανία για την οποία οι ταυρομάχοι αποτελλούν τους ήρωες του εθνικού «αθλήματος» της ταυρομαχίας.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό του, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης του: «Βιαστείτε να με πάτε στο νοσοκομείο, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Είναι ο δεύτερος Ισπανός ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του τον τελευταίο χρόνο μέσα σε αρένα.

Ο 36χρονος ταυρομάχος από τη Χώρα των Βάσκων υπέκυψε στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Aire-sur-l’Adour» στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κατά την μεταφορά του με το ασθενοφόρο από την αρένα στο νοσοκομείο, σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του.

Τι συνέβη όμως; Στη διάρκεια της ταυρομαχίας ο Ιβάν θέλησε να φέρει ένα τελευταίο χτύπημαστον ταύρο. Όμως αυτή την φορά ο ταύρος ήταν προετοιμασμένος. Παρόλο που έφερε ήδη πολλά τραύματα, αντέδρασε αποφεύγοντας την επίθεση του διάσημου ταυρομάχου και ακαριαία την στιγμή που ο ταυρομάχος χάνει την ισορροπία του τον τρυπά με τα κέρατά του στους πνεύμονες.
Λίγη ώρα πριν από το θάνατό του, ο Ιβάν είχε προκαλέσει παραλήρημα στους θεατές που τον είδαν να νικά έναν άλλο ταύρο και να του κόβει το αυτί.
Ο Ιβάν Φαντίνιο από την Ορντούνα, κοντά στο Μπιλμπάο, έγινε το 2005 ταυρομάχος Τορέρο (ταυρομάχος που αγωνίζεται έφιππος και χρησιμοποιεί ακόντια με μακριά λαβή) κι έκτοτε έγινε δημοφιλής. Το 2012, συμμετείχε σε ταυρομαχία καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με επιτυχία έξι ταύρους.

Χτες, ήταν η τελευταία του παράσταση…

Ευχόμαστε να σταμματήσει αυτή η κτηνωδία που συντελείτε πέραν της αρένας… στις ζωές και τις ψυχές ανθρώπων και ζώων.

  

Ο διάσημος ταυρομάχος με τον Βασιλιά της Ισπανίας ανταλάσουν δώρα.


 Δείτε τα βίντεο: