Το πρώτο ελληνικό τραγούδι αφιερωμένο στα ζώα που θανατώνονται για να καταλήξουν στο τραπέζι του ανθρώπου!Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα;

Ζώα

«Η ψυχή είναι η ίδια για όλα τα πλάσματα, παρόλο που το σώμα είναι διαφορετικό» είχε πει ο Ιπποκράτης, μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής. Γι’ αυτά τα πλάσματα που ζουν τη δική τους κόλαση, που βασανίζονται από τη στιγμή που γεννιούνται στο βωμό του κέρδους και οδηγούνται στη σφαγή – πολλές φορές και χωρίς αναισθητικό – σχεδόν μόλις ενηλικιωθούν ή και μικρότερα, έγραψαν και αφιερώνουν το τραγούδι «Ουρλιαχτά ακούγονται μέσα στο σφαγείο» μέλη της φιλοζωικής ομάδας βέγκαν/βίγκαν «Vegan Action» που αγωνίζεται για την κατάργηση κάθε είδους εκμετάλλευσης των ζώων από τον άνθρωπο.

Οι στίχοι του τραγουδιού που ακολουθούν είναι πολύ σκληροί όσο σκληρή είναι και η πραγματικότητα που βιώνουν αυτά τα πλάσματα. Στέλνουν όμως και ταυτόχρονα το μήνυμα ότι ο αγώνας για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση, ρατσισμό και σφαγεία, θα δικαιωθεί!  Οι στίχοι ανήκουν στον Πέτρο Βίνη Τσιλιγιάννη, τη μουσική έγραψε  ο Νίκος Κοντογιώργης  και ερμηνεύει ο Γιώργος Καλατζής.

Ουρλιαχτά ακούγονται μέσα στο σφαγείο
Ζωντανά σκοτώνονται με μαχαίρι κρύο
Όλο το πάτωμα έχει κοκκινίσει
Το μαχαίρι έχει μωρά δολοφονήσει
Πτώματα πωλούνται στα κρεοπωλεία
Κρέας σημαίνει δολοφονία
Πεθαμένα ζώα, μάνες και μωρά
Πόνος, βία, αίμα και ουρλιαχτά
Μα θα έρθει η ώρα κι είναι κοντινή
Όπου ο αγώνας θα δικαιωθεί
 Εμείς δε θα σωπάσουμε ποτέ, ούτε στιγμή
Εμπρός να σταματήσουμε ετούτη τη σφαγή
Εμείς θα πολεμάμε για μια κοινωνία
Δίχως εκμετάλλευση, ρατσισμό και σφαγεία
Εμείς θα πολεμάμε για μια κοινωνία
Δίχως εκμετάλλευση, ρατσισμό και σφαγεία