Σώθηκε ο σκύλος που βρέθηκε κρεμασμένος με αλυσίδα έξω από την εκκλησία του χωριού Καρδιτσομαγούλας στην Καρδίτσα

Ζώα

Κρεμασμένος με κοντή αλυσίδα στον μαντρότοιχο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στο χωριό Καρδιτσομαγούλα στην Καρδίτσα εντοπίστηκε την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες. Κάποιος τον είχε δέσει τόσο ψηλά που ο σκύλος ίσα που έφτανε να πατήσει με τα πίσω του πόδια και κινδύνευε να πνιγεί μόλις οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν.

Το σκυλί έσωσε την τελευταία στιγμή η  Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», η οποία μόλις ενημερώθηκε για το νέο αυτό περιστατικό, έσπευσε στο χωριό Καρδιτσομαγούλα και έλυσε το δύστυχο αυτό πλάσμα που οι δυνάμεις του είχαν ήδη τελειώσει και σύντομα θα κατέληγε.

Η Ερμιόνη Γιαννακού, που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τα όσα υφίστανται τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, αναφέρει τα εξής: «Έλεος πια. Τι πέρασε αυτό το πλάσμα! Βρέθηκε να πνίγεται με την αλυσίδα του κρεμασμένος σε έναν μαντρότοιχο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στο χωριό Καρδιτσομαγούλα Καρδίτσας . Έμεινε εκεί κρεμασμένος ώρες ολόκληρες. Πάλευε για την ζωή του.

Όταν έφτασα εκεί δεν είχε πια δύναμη να κουνηθεί. Είχε παραδοθεί. Ο σκύλος ζει. Είναι απίστευτα ταλαιπωρημένος, διψασμένος, αλλά πολύ φιλικός. Η ζωή του σώθηκε από θαύμα!».

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα της κτηνιατρικής του φροντίδας (εξετάσεις αίματος, εμβόλια, αποπαρασίτωση, στείρωση, επέμβαση στο δεξί του μάτι) να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what’s up). Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να στηρίξετε το Σωματείο και σε αυτό το περιστατικό μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω Paypal στο email: Greekanimalrescuer@gmail.com είτε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA