Στειρώθηκαν 104 αδέσποτα ζώα μέσα σε 5 μέρες μόνο στην Βέροια

Ζώα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Καταφυγίου Βέροιας από την γερμανική φιλοζωική οργάνωση «TierInsel Umut Evi e.V.» σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία «Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας» και «Γη των Αδέσποτων» και τον Δήμο Βέροιας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας Βάσω Τάκη αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Στειρώθηκαν συνολικά 66 θηλυκά σκυλιά, 6 αρσενικά, 26 θηλυκές γάτες και 6 αρσενικές, ενώ υιοθετήθηκαν επίσημα από πολίτες 28 ζώα. Αρκετά από τα θηλυκά αδέσποτα ήδη εγκυμονούσαν που αν γεννούσαν θα δημιουργούσαν νέα γενιά αδέσποτων.

Ευχαριστούμε την γερμανική φιλοζωική οργάνωση «TierInsel Umut Evi e.V.» για την τόσο σημαντική προσφορά της στην πόλη της Βέροιας, την κτηνίατρο Melanie Stehle και τις βοηθούς της, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση του και την άρτια εκτέλεση του προγράμματος, τον κτηνίατρο του Δήμου και τους εργαζόμενους.

Πολλά εύσημα για την επιτυχία του προγράμματος ανήκουν για άλλη μια φορά στους εθελοντές που με την συνεχή παρουσία τους, τις περισυλλογές των αδέσποτων, την φροντίδα τους και την επανατοποθέτησή τους, απέδειξαν έμπρακτα την αφοσίωσή τους στον σκοπό τους, που είναι η προστασία των ζώων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων τους».

Πηγή