Στις 18 Μαρτίου η 5η Πανελλαδική Διαμαρτυρία για Όλα τα Ζώα στο Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας

Ζώα

Στην πλατεία Μοναστηρακίου  στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:00 έως 17:00, φιλοζωικά σωματεία, φορείς και φιλόζωοι της Αττικής, δίνουν ραντεβού προκειμένου να  συμμετέχουν για πέμπτη συνεχή χρονιά στην «Πανελλαδική Διαμαρτυρία Για Όλα Τα Ζώα» ενώνοντας τις φωνές τους για να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κακοποίηση που βιώνουν όλα σχεδόν τα είδη ζώων από τον άνθρωπο, διεκδικώντας μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον.

Ζώα που βασανίζονται σε κάθε λογής κλουβιά, εργαστήρια πειραματόζωων, εργοστάσια, τσίρκο, σφαγεία, ζωολογικούς κήπους, pet shop, εκτροφεία, αλλά ακόμα και στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία και να γίνουν μαζί τους η φωνή όλων εκείνων των έμβιων πλασμάτων που δεν μπορούν να μιλήσουν. Συγκεκριμένα στο κάλεσμα τους αναφέρουν τα ακόλουθα: «Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική διαμαρτυρία για ΟΛΑ τα ζώα! Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην αδικία, ενάντια στο ολοκαύτωμα της ζωής, ενάντια στην αντίληψη που ξεχωρίζει ποια ζώα πρέπει να αγαπάμε και ποια να δολοφονούμε για χάρη της κοιλιάς μας. Ο αγώνας αυτός είναι για την ελευθερία ΟΛΩΝ των πλασμάτων, για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Κι αυτή η φωνή δεν θα σιωπήσει ποτέ! Θα είμαστε πάντα εδώ, να υποδεικνύουμε την υποκρισία, το ψέμα, τη δήθεν πολιτισμένη κοινωνία, που από τη μία μιλά για αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη και από την άλλη διατηρεί χώρους φρίκης και εξευτελισμού αθώων ζωών.

Τα σφαγεία, και κάθε άλλος παρόμοιος χώρος, είναι η επί γης κόλαση για δισεκατομμύρια αθώες ζωές, που υφίστανται τα πάνδεινα σε μία κοινωνία που τα υποδουλώνει και τους τρώει τη ζωή. Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την παράνοια. Με έργα, όχι απλώς με λόγια και μεμψιμοιρίες. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ, για να φωνάξουμε το μεγάλο όχι στην εκμετάλλευση και τη σφαγή ΟΛΩΝ των ζώων».

Η «Πανελλαδική Διαμαρτυρία Για Όλα Τα Ζώα», η οποία εμπνεύστηκε από τον Κύπριο φιλόζωο Κύπρο Κωνσταντίνου, εξελίχθηκε σε θεσμό και αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο σημείο συνάντησης των ευαισθητοποιημένων πολιτών για να εναντιωθούν στην κακοποίηση των ζώων, όπως αυτή πραγματοποιείται στις βιομηχανικές μονάδες κρέατος, γάλακτος και αυγών, στη βιομηχανία της γούνας, στην αλιεία, στα εργαστήρια πειραματόζωων, στα καταστήματα πώλησης ζώων για κατοικίδια, στους ζωολογικούς κήπους, στα δελφινάρια κ.ά. και να διεκδικήσουν μια ζωή απαλλαγμένη από προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται και κακοποιούν συναισθανόμενα πλάσματα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Πέτρο Τσιλιγιάννη και τον πατέρα του που σχεδίασαν αφιλοκερδώς την αφίσα της 5ης Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας για Όλα τα Ζώα.

Πηγή