Η συγκινητική ιστορία ενός ξεχωριστού σκύλου

Ζώα

Τ’ όνομα του είναι Τζακ. Τον γνωρίσαμε ως κεντρικό ήρωα στην ταινία μικρού μήκους «Θανάσης» του σκηνοθέτη Δημήτρη Σοφιανόπουλου, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 35ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

Η ιστορία του Τζακ θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη κάτι που όπως είχε εκμυστηρευτεί ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σοφιανόπουλος σκέφτεται να κάνει στο μέλλον. Μια ταινία αφιερωμένη στη συγκλονιστική ζωή του Τζακ που βίωσε δύο φορές και με τραγικό τρόπο την απώλεια των αγαπημένων του ανθρώπων που τον μάζεψαν από τους δρόμους δίνοντας του το κίνητρο να ζήσει.

Δολοφόνησαν τους κηδεμόνες του

Ο Τζακ ζούσε αδέσποτος μέχρι που τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ελευσίνα, χαρίζοντας του ό,τι στερήθηκε στη ζωή του περιπλανώμενος στους δρόμους της Αθήνας. Η μοίρα, όμως, έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τους κηδεμόνες του Τζακ, αφού δολοφονήθηκαν από εγκληματίες που εισέβαλαν στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν.

Ο Τζακ έμεινε για τέσσερις μέρες κοντά στα νεκρά σώματα των ανθρώπων του. Την πέμπτη μέρα κατάφερε να βγει από το σπίτι κι άρχισε να γαβγίζει επίμονα, ειδοποιώντας με τον τρόπο του τους γείτονες για το κακό που συνέβη. Κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, η οποία δεν άργησε να εντοπίσει τα πτώματα του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ο Τζακ, ορφανός πια, επέστρεψε ξανά στην αδέσποτη ζωή του.

Βρήκε ξανά την αγάπη

Η εκπαιδεύτρια σκύλων Τζούλια Φιλίππου μόλις ενημερώθηκε για τον Τζακ, ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του και αποφάσισε να τον υιοθετήσει. «Δεν μπορούσε κανείς να τον βοηθήσει. Δεν ήθελε πια να ζει. Η αποστολή μου ήταν να τον βοηθήσω για να αποκτήσει ένα κίνητρο για να ζήσει. Όταν τον πρωτογνώρισα κυριολεκτικά τον πήρα αγκαλιά γιατί δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του» είχε πει η Τζούλια Φιλίππου στο ντοκιμαντέρ για την ταινία «Θανάσης» που προβλήθηκε στο αγγλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera.

Η Τζούλια Φιλίππου, αυτή η σπουδαία γυναίκα με την μεγάλη καρδιά που έφυγε τόσο γρήγορα και αναπάντεχα από τη ζωή, κατάφερε με την αγάπη και τη φροντίδα της να απαλύνει τις πληγές στη ψυχή του Τζακ και μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια ξεχωριστή σχέση πίστης και αφοσίωσης.

Πρωταγωνιστής σε ταινία

Όταν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σοφιανόπουλος έψαχνε τον τετράποδο πρωταγωνιστή στην ταινία του «Θανάσης», ο οποίος θα έπρεπε να δείχνει στη μουσούδα του ότι έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις, η Τζούλια Φιλίππου του πρότεινε τον Τζακ. Και όντως ο Τζακ ήταν αυτός που έψαχνε για να ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστή του ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος κι έτσι στα τέλη του 2011 άρχισαν τα γυρίσματα.

Ο Τζακ με τη βοήθεια της αγαπημένης του Τζούλιας, την οποία είχε κοντά του σε όλες τις λήψεις, ανταποκρίθηκε πλήρως στα υποκριτικά του καθήκοντα και η ταινία ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα μέσα του 2012.

Δεύτερο χτύπημα για τον Τζακ

Λίγες μέρες πριν προβληθεί η ταινία στο 35ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012 η Τζούλια Φιλίππου χάνει τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη συμβολή των οδών Λαυρίου και εισόδου Κερατέας.

Για δεύτερη φορά η ζωή έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στον Τζακ, ο οποίος και πάλι ορφάνεψε. Αυτή τη φορά, όμως, δεν βρέθηκε στους δρόμους, αφού μια καλή φίλη της Τζούλιας, τον φιλοξένησε στο σπίτι της και στη συνέχεια του βρήκε μια στοργική οικογένεια να ζήσει με αγάπη τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

https://www.youtube.com/watch?v=zcmrRq2fJ88

Πηγή