Τα πτώματα ενός σκύλου και μιας θαλάσσιας χελώνας εντοπίστηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα της Λακωνίας

Ζώα

Τα πτώματα ενός σκύλου και μιας θαλάσσιας χελώνας ανέσυραν από τη θάλασσα μέλη του συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στον πορθμείο Πούντας – Ελαφονήσου. Η θαλάσσια χελώνα έφερε τραύμα στο κεφάλι, το οποίο ακόμα αιμορραγούσε όταν τα μέλη του συλλόγου έβγαλαν τα δύο άτυχα ζώα έξω από τη θάλασσα όπου εντοπίστηκαν να επιπλέουν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης. Tα μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα, αλλά για φόνο και ότι η χελώνα θανατώθηκε με χτύπημα εδεχομένως από ρόπαλο στο κεφάλι.

Ο σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Ραντεβού θανάτου. Έμπα του Μάη και εκτός από τις χελώνες που μας μένουν μόνιμες εδώ, καιρός τους και μας έρχονται και αυτές που είχαν μεταναστεύσει.

Αυτές οι χελώνες που εδώ γεννήθηκαν και αρχέγονα ένστικτα τις οδηγούν να έλθουν στον τόπο που γεννήθηκαν, να ζευγαρώσουν και από το τέλος του μήνα να αρχίσουν να μας κάνουν φωλιές που θα δώσουν νέα ζωή. Δυστυχώς για αρκετές από αυτές το ραντεβού με τον τόπο που γεννήθηκαν και θα γεννήσουν, αποδεικνύεται ραντεβού θανάτου.

Σήμερα φθάσαμε τα 13 περιστατικά. Για τη σημερινή χελώνα ο θάνατος την περίμενε στον πορθμείο Πούντας – Ελαφονήσου και δεν ήταν ατύχημα, ήταν φόνος.

Το ζώο έφερε βαρύ τραύμα στο κρανίο (ροπαλιά) και την ώρα που ανασύρθηκε από τους εθελοντές μας ακόμη αιμορραγούσε. Περίεργο, αλλά μαζί με τη νεκρή χελώνα επέπλεε και ένα νεκρό σκυλί.

Καταγραφή του περιστατικού έγινε από το αρμόδιο Λιμεναρχείο Νεάπολης και από το Σύλλογο. Αν δύσκολο μας είναι να περιορίσουμε τα ατυχήματα, τουλάχιστον ας σταματήσουμε τους φόνους. Όχι άλλο θάνατο σε πλάσματα αθώα, που μας χρειάζονται και τα χρειαζόμαστε».

Πηγή