Το γατάκι με Σύνδρομο Down που έχει «ρίξει» το Ίντερνετ

Ζώα

 

 

Η Μάγια είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα γατάκια που έχουμε δει. Έχει όμως, μια μικρή διαφορά σε σχέση με όλα τα τα υπόλοιπα που ξέρουμε. Γεννήθηκε χωρίς ένα χρωμόσωμα. Η συγκεκριμένη γάτα εντοπίστηκε πίσω από ένα Κινέζικο εστιατόριο από μια ομάδα ανθρώπων που θεώρησαν πως η χρωμοσωματική ανωμαλία της την έκανε ανάξια για τον κόσμο που ζούμε. Κάπως έτσι, τη μετέφεραν σε ένα καταφύγιο για ευθανασία.

Δεν τους πέρασε καν από το μυαλό πως για κάποιον μπορεί να ήταν μεγάλη του χαρά να βοηθήσει το «προβληματικό» (όπως το αποκαλούσαν οι ίδιοι)γατάκι. Για τους απάνθρωπους αυτούς τύπους, η μοναδική λύση ήταν να το θανατώσουν…

Για καλή τύχη της Μάγια ωστόσο, η οργάνωση The Odd Cat Sanctuary ενημερώθηκε για την κατάστασή της κι ανέλαβε δράση μεμιάς. Η συγκεκριμένη οργάνωση αποτελείται από μια ομάδα διάσωσης, σκοπός της οποίας είναι να βοηθάει γάτες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Η Odd Cat Sanctuary έκανε γνωστή την ιστορία της Μάγια προχωρώντας σε σχετική ανάρτηση στο facebook και γρήγορα της βρήκε μια ανάδοχη οικογένεια να την αγαπά και να την φροντίζει.

Η νέα της οικογένεια δηλώνει πως λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής της, καμιά φορά μπορεί να δείχνει λυπημένη ή προβληματισμένη, ωστόσο κανένα από τα δύο δεν ισχύει. Η Μάγια είναι ένα χαρούμενο γατάκι, που παρά τα όποια προβλήματα όρασης, έχει όρεξη για παιχνίδια, τρέλες και για …πολλά γαργαλητά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : neopolis.gr