Από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς μεταδίδεται τον τελευταίο καιρό το πρώτο σποτάκι για τα «βαρελόσκυλα» που δημιούργησε ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ταυτόχρονα να τους παρακινήσει να προβαίνουν σε καταγγελίες εάν πέσει στην αντίληψή τους κάποιο ζώο που είναι μόνιμα αλυσοδεμένο, χωρίς φαγητό και νερό, σε αγροτικούς δρόμους, σε δύσβατες περιοχές ακόμα και μέσα στις αυλές σπιτιών, έχοντας το ρόλο του «φύλακα».
Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει σχετικά:«Τα βαρελόσκυλα, για όσους δε γνωρίζουν, είναι εκείνα τα σκυλιά που συναντάμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας δεμένα με μια κοντή αλυσίδα σ’ ένα βαρέλι, σε μια λαμαρίνα, σε ένα άθλιο σκυλόσπιτο, σ’ ένα φράχτη, έρμαια στην πείνα, στη δίψα, στις καιρικές συνθήκες. Η μόνιμη αλυσόδεση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και είναι στο χέρι όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτόν το βασανισμό.

Με αυτό το σποτάκι στοχεύουμε να ενημερώσουμε το κοινό για τα «βαρελόσκυλα» και να το προτρέψουμε να αντιδράσει. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος και είναι στο χέρι μας. Αν οι εικόνες του βίντεο, οι εικόνες της πραγματικότητας, σας ενοχλούν, κάντε κάτι για να αλλάξετε αυτή την κατάσταση.
Το σποτάκι δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς από εθελοντές και φίλους της Κιβωτού, χωρίς καμμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για εμάς, χωρίς καμία επιδότηση, ενώ η οποιαδήποτε μετάδοση του από τα ΜΜΕ είναι δωρεάν.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δημήτρη Ζησόπουλο και την εταιρία του HONEYBEE (www.honeybee.gr/) για το υπέροχο βίντεο και το μοντάζ, καθώς και στον Στάθη Νικολακόπουλο και το Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης για την ηχογράφηση και τη μίξη ήχου. Πολλά, πολλά ευχαριστώ στην Αγγελική Παναγιωτοπούλου για τα κείμενα, την εκφώνηση και την επιμέλεια του project.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες στην ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS (www.canilos.org), η οποία δραστηριοποιείται ειδικά για τα βαρελόσκυλα της Λέσβου, για την παραχώρηση του υλικού» καταλήγει ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».
Πηγή: istoriesadespoton.gr