Ζευγάρι Σουηδών υιοθέτησε τον σκύλο που βασάνιζε ανελέητα η «ιδιοκτήτριά» του στο μπαλκόνι του σπιτιού της

Ζώα

Ξάπλες στο γκαζόν, ατελείωτες βόλτες στα λιβάδια, παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσης, χάδια κι αγκαλιές. Αυτή είναι η νέα ζωή του Ερμή που υιοθετήθηκε πρόσφατα από δύο υπέροχους ανθρώπους στη Σουηδία, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από την τραγική του ιστορία κι άνοιξαν το σπίτι τους σ’ αυτό το πλάσμα που τόσο βασανίστηκε στα χέρια της πρώην «ιδιοκτήτριάς» του.

Από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του ο Ερμάκος έζησε την πείνα, τον πόνο και την κακοποίηση. Παρατημένος στο στενό μπαλκόνι σε γειτονιά του Αιγάλεω Αττικής έτρωγε ανελέητο ξύλο από την ασυνείδητη και εθισμένη στα ναρκωτικά «ιδιοκτήτριά» του, η οποία συν τις άλλοις τον άφηνε νηστικό να αργοπεθαίνει μόνος και αβοήθητος αντιμετωπίζοντας τον σαν να ήταν ένα άψυχο αντικείμενο χωρίς ζωή.

Τον χτυπούσε και τον άφηνε νηστικό στο στενό μπαλκόνι

Ο Ερμής ενώ ήταν μόλις 6 μηνών ήταν πια ένας σκελετωμένος σκυλάκος χωρίς όρεξη για ζωή. Για καλή του τύχη η νονά της Δώρας Τσάτση, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην Πρέβεζα, είδε τον Ερμή στο μπαλκόνι κι αμέσως κινητοποιήθηκε προκειμένου να τον σώσει καθώς η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή.

Ένα μήνα πριν είχε εντοπίσει στο ίδιο σπίτι μια θηλυκή σκυλίτσα σε άθλια κατάσταση και με την έγκριση της «ιδιοκτήτριας» της κατάφερε να πάρει το ζώο και να το υιοθετήσει. Αγνοούσε όμως το γεγονός ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες υπήρχε ακόμα ένας σκύλος, ο Ερμής, ο οποίος βίωνε το ίδιο μαρτύριο. Μόλις όμως τον είδε σκελετωμένο να κάθεται στο μπαλκόνι δεν τον προσπέρασε.

 

Ο Ερμάκος μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα κι άλλαξε ριζικά η ζωή του

Για μια εβδομάδα του πετούσε φαγητό στο μπαλκόνι το οποίο καταβρόχθισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτά.  Εκείνο το χρονικό διάστημα η Δώρα Τσάτση βρισκόταν στην Αθήνα και μόλις ενημερώθηκε για τον σκυλάκο πήγε μαζί με τη νονά της στο συγκεκριμένο σπίτι και οι δύο γυναίκες κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες να απαλλάξουν τον Ερμή από το μαρτύριο.

«Ζούσε σ’ ένα στενό και βρώμικο μπαλκόνι. Πεινούσε κι έτρωγε τόσο ξύλο που οι κραυγές του ακούγονταν σε όλη τη γειτονιά» ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Δώρα Τσάτση. Ο Ερμάκος μεταφέρθηκε στην Πρέβεζα και φιλοξενήθηκε στο σπίτι της Δώρας Τσάτση, αφού πρώτα έτυχε της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας ακολουθώντας και ειδική διατροφή για να δυναμώσει ο εξασθενισμένος οργανισμός του από την πείνα και την κακοποίηση.

 

Στο νέο του σπίτι στη Σουηδία

Δύο μήνες μετά ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που έκαναν διακοπές στην Πρέβεζα ζήτησαν τη βοήθεια των εθελοντών του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας» προκειμένου να υιοθετήσουν και να πάρουν μαζί τους μια σκυλίτσα και τα δύο κουτάβια της που είχαν βρει και φρόντιζαν. Έφυγαν και μετά από ένα μήνα ήρθαν οδικώς με τροχόσπιτο μόνον και μόνο για να πάρουν μαζί τους τα σκυλάκια.

Εν τω μεταξύ είχαν δει και τον Ερμάκο στο άλμπουμ που επιμελήθηκε για εκείνον η Δώρα Τσάτση κι είχε δημοσιεύσει στο facebook αναζητώντας μια οικογένεια για αυτό το πλάσμα που τόσο ταλαιπωρήθηκε στη ζωή του. Η τραγική του ιστορία δεν τους άφησε ασυγκίνητους και μετέφεραν στη Σουηδία και τον Ερμάκο, ο οποίος υιοθετήθηκε από ένα φιλικό τους ζευγάρι και έχει επιτέλους τη ζωή που του αξίζει.

Ελεύθερος πια απολαμβάνει ό,τι στερήθηκε

«Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας την Ulrika Danielsson για ό,τι έκανε για τα σκυλάκια μας» αναφέρει η Δώρα Τσάτση που χάρη στην άμεση κινητοποίηση της γλύτωσε τα βασανιστήρια ο Ερμάκος και σήμερα ζει ευτυχισμένους κοντά σε ανθρώπους που πάνω από όλα σέβονται τη ζωή του.

Πηγή